Hlavní obsah

Nejsem chamtivec! brání se hvězda Liverpoolu, která odmítla smlouvu na 4 milióny týdně

Londýn

Astronomické sumy na výplatních páskách fotbalistů ve špičkových klubech Premier League nebývají v Anglii většinou předmětem veřejného pohoršení, nicméně jednání vycházející hvězdy Liverpoolu Raheema Sterlinga vzbudilo na ostrovech slušný poprask. Odmítl totiž nabídku Reds na novou smlouvu s platem sto tisíc liber (necelé 4 milióny Kč) týdně.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Vycházející hvězda Liverpoolu a anglické reprezentace Raheem Sterling.

Článek

Když Liverpool přišel za dvacetiletým mladíkem se současnou nabídkou, mluvil kouč Brendan Rodgers o „neuvěřitelném kontraktu pro mladého hráče". Jaký šok musel asi on i celý klub zažít, když ho jamajský rodák odmítl podepsat.

Rodgers se musel smířit s tím, že jednání o setrvání Sterlinga na Anfield Road se přesunou na léto. „Jsem si jist, že se tohle vyřeší a Raheem se bude teď plně koncentrovat hlavně na fotbal. K jednání se zase vrátíme," prohlásil manažer v únoru.

Sterling ale svým jednáním začal vykopávat příkop mezi sebou a vedením klubu, který už bude možná velmi těžké znovu zasypat. Fotbalista chtěl ze sebe setřást nálepku penězi zkaženého nenažraného děcka, které si neumí vážit velmi štědré nabídky od slavného klubu, a ve středečním rozhovoru pro televizi BBC se snažil své postoje vysvětlit.

Není to o penězích

Vedení Liverpoolu ale znovu zuřilo, protože o zmíněném rozhovoru se podle listu Daily Mail dozvědělo až těsně před jeho odvysíláním. Fanoušci Reds možná také nevěřili svým uším, když Sterling tři dny před zápasem s Arsenalem v interview prohlásil, že „zájem Arsenalu je velmi lichotivý".

Odmítnutí nové nabídky ze strany Liverpoolu podle jeho slov není o financích. „Vůbec to není o penězích. Nikdy to o penězích nebylo. Mluvím jen o vyhrávání trofejí v mé kariéře. To je vše. Nikdy jsem nemluvil o tom, kolik aut a domů budu mít. Prostě chci být nejlepší. Nerad bych byl považován za penězuchtivého dvacetiletého kluka," odmítal kritiku, která se na něj snáší.

„Snažím se téhle nálepky zbavit. Ale nejsem si jistý, že i veřejnost je schopná to vidět jinak. Lidi vidí jen dvacetiletého chamtivého kluka. Realita je ale taková, že jsem šťastný, že hraju v Liverpoolu a snažím se vyhrát trofeje," pokračoval.

V anglických médiích se hojně diskutuje, zda není nabídka platu 100 000 liber týdně pro Sterlinga silně přestřelená. Patří sice mezi hvězdy týmu, jenže na minulou skvělou sezónu se mu v té současné nedaří úplně navázat. Zatím dal v lize jen šest gólů, více jich nastřílel třeba i takový Jon Walters ze Stoke.

„Kdyby mně ale Liverpool dal nabídku ve stejnou dobu loni, s největší pravděpodobností bych ji rovnou podepsal a možná i za mnohem méně peněz. Jen si myslím, že načasování té nabídky přišlo trochu pozdě," vyčítal Sterling svému klubu.

Zatím tedy vše nasvědčuje tomu, že Sterling možná v létě Liverpool opustí. Zájemců je údajně dost. Vedle Arsenalu a Manchesetru City ho údajně láká třeba i Bayern Mnichov a Real Madrid.

Reklama

Související témata: