Hlavní obsah

Džeko je v Manchesteru City nespokojený. Odejde za Rosickým? Nebo do Itálie?

Manchester

Edin Džeko by mohl v létě odejít z Manchesteru City. Devětadvacetiletý útočník strávil v kádru britského giganta čtyři a půl roku a na další tři sezóny má smlouvu. Podle listu Daily Mail se však o něho zajímají AS Řím, Arsenal a Chelsea.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Útočník Bosny a Hercegoviny a Manchesteru City Edin Džeko.

Článek

Anglický vicemistr má momentálně velmi slušně obsazený útok, a tak by bosenského reprezentanta mohl uvolnit za 20 miliónů liber (přes 750 miliónů korun), jak se píše v britském tisku.

Jedničkou mezi forvardy Citizens je Sergio Agüero. V klubu si také hodně slibují od dalšího někdejšího hráče české ligy - Bonyho Wilfrieda. Džekovi navíc v uplynulém ročníku komplikovala boj o místo v sestavě zranění.

Zástupci Manchesteru City jej už dokonce měli nabídnout do Liverpoolu, ale tam prý o Bosňana nebyl zájem. V úvahu tak přicházejí možní zájemci z Arsenalu a Chelsea. AS Řím si dříve vyhlédl Christiana Bentekeho z Aston Villy a Romelua Lukakua z Evertonu, oba jsou však příliš drazí, a tak by se v italské metropoli mohl objevit právě Džeko.

Ten potvrzuje, že je stále velmi nebezpečným kanonýrem. Naposledy pomohl Bosně a Hercegovině jedním gólem k výhře 3:1 nad Izraelem. V kvalifikaci o mistrovství Evropy už se trefil celkem pětkrát. V brzké době by se mělo rozhodnout, za jaké mužstvo bude střílet další branky na klubové úrovni.

Reklama

Související témata: