Hlavní obsah

Arsenal - Wolfsburg 1:0Čech při premiéře na stadiónu Arsenalu slavil výhru. Čistým kontem přispěl k zisku trofeje

Londýn

Vítěznou domácí premiéru okořeněnou o vychytanou nulu zažil Petr Čech v brance Arsenalu na Emirates Stadium. Kanonýři s českou posilou porazili v rámci Emirates Cupu vítěze Německého poháru a účastníka Ligy mistrů Wolfsburg 1:0. Zraněný kapitán české reprezentace Tomáš Rosický Arsenalu opět chyběl.

Foto: John Sibley, Reuters

Český gólman Arsenalu Petr Čech s trofejí pro vítěze Emirates Cupu.

Článek
Fotogalerie

Čech, který za londýnský tým nastoupil ke druhému utkání, zvládl nedělní duel s přehledem. Hned na začátku zápasu si připsal uklidňující zákrok, když lapil míč po pokusu bývalého spoluhráče z Chelsea Kevina de Bruyneho. Jeho hvězdná chvilka ale přišla v 63. minutě.

Wolfsburg obléhal domácí branku a z tlaku se dostal k nebezpečné přízemní střele k levé tyči Josuha Guilavogui. Český gólman však jeho pokus bez problémů zneškodnil, stejně jako ostatní čtyři střely, které na něj mířily. Domácí fanoušci mu aplaudovali při každém doteku s míčem.

V té době už svěřenci Arsena Wengera vedli. Krátce po přestávce totiž zakončil Theo Walcott parádní akci. Teprve sedmnáctiletý Jeff Reine-Adelaide, který nedávno přišel z Lens, našel střelce ideální přihrávkou do šestnáctky, po níž nedal anglický reprezentant brankáři Benagliovi šanci.

Arsenal tak sice nezopakoval nedávnou demolici Lyonu (6:0), ale hubeným vítězstvím proti Wolfsburgu si zajistil prvenství v turnaji. Emirates Cup vyhrál po pěti letech.

Fotbalový Emirates Cup
Arsenal - Wolfsburg 1:0 (0:0)
Branka: 50. Walcott

Reklama

Související témata: