Hlavní obsah

Rooney stoupá v hierarchii Manchesteru. Bude rozhodovat o zaměstnancích

Manchester

V Manchesteru United kroutí svou dvanáctou sezónu. Suverénně nejvíc ze všech současných hráčů. Navíc od loňska je anglický útočník Wayne Rooney kapitánem. Nyní mu připadne další důležitá role v hierarchii týmu.

Foto: Carl Recine, Reuters

Spokojený Wayne Rooney během zápasu v Bruggách.

Článek

Kouč Rudých ďáblů Louis van Gaal Rooneymu věří. Proto na tiskové konferenci před dnešním duelem Manchesteru se Swansea oznámil, že devětadvacetiletý forvard bude mít ještě větší zodpovědnost, než dosud. „Zmíním například výběr jídel v jídelníčku nebo výběr zaměstnanců. To jsou například věci, do kterých bude Wayne zasahovat," prozradil britským novinářům Van Gaal.

„Myslím, že mi důvěřuje, a já důvěřuji jemu, což je velmi důležité. Kdykoliv, když za mnou přišel a měl nějakou poznámku, snažil jsem se naslouchat," doplnil.

Anglický reprezentant v tomto ročníku nastoupil do všech zápasů, a i když se mu zpočátku nedařilo střelecky, tak stále byl pro Van Gaala volbou číslo jedna. Rodák z Liverpoolu se nejen jemu, ale i celému mužstvu odvděčil zejména v odvetě 4. předkola Ligy mistrů, kdy nastřílel hattrick do sítě belgických Brugg (4:0), a pomohl tak postupu do Champions League.

Rooney přišel na Old Trafford z Evertonu v roce 2004 jako osmnáctiletý teenager. Za působení v Manchesteru stihl pětkrát vyhrát anglickou Premier League, čtyřikrát dobýt anglický superpohár a zejména v ročníku 2007/08 opanovat Ligu mistrů. V historické klubové tabulce střelců mu patří s 233 góly třetí místo. Na druhého Denise Lawa ztrácí čtyři trefy, na vedoucího Sira Bobbyho Charltona šestnáct.

Reklama

Související témata: