Hlavní obsah

Manchester Utd. - Liverpool 3:1De Gea oslavil po přestupové grotesce vítězný návrat

Manchester
Aktualizováno

Velkokluby se na startu anglické fotbalové ligy s výjimkou Manchesteru City trápí, o tom po odehraném prvním měsíci nebylo pochyb. Šlágr 5. kola obstaraly dva týmy bývalé Big Four na Old Trafford ve slavném severoanglickému derby, dost možná největším utkání fotbalového Albionu. Manchester United porazil Liverpool 3:1 a na druhém místě tabulky předstihl Arsenal.

Článek

Dvě těsné výhry, po jedné remíze a porážce. Nesmiřitelní rivalové vstoupili do ligové sezóny shodně a velké derby mělo rozsoudit, kdo z nich se přiblíží čelu tabulky.

První poločas branku nepřinesl, po přestávce už měli navrch domácí Rudí ďáblové. Skóre otevřel Blind a vedení pojistil Herrera z penalty. Benteke sice překrásnými nůžkami šest minut před koncem zápas zdramatizoval, ale Martial hned vzápětí definitivě rozhodl.

Vítězný návrat do branky Manchesteru United tak oslavil David De Gea, jemuž administrativní chybou nevyšel velký přestup do Realu Madrid. A vítězný tým se obešel i bez útočníka Rooneyho, který chyběl kvůli zranění.

Anglická fotbalová liga - 5. kolo:
Manchester United - Liverpool 3:1 (49. Blind, 70. z pen. Herrera, 86. Martial - 84. Benteke).

Reklama

Související témata: