Hlavní obsah

Tvrďák Vardy. Dvakrát překonal Čecha, ač hrál se zlomeninami!

Londýn

V úvodu nového ročníku Premier League nezná lepšího střelce. Jamie Vardy, útočník Leicesteru, vládne s šesti zásahy pořadí kanonýrů prestižní fotbalové ligy. Skóroval ve čtyřech zápasech v řadě a v duelu s Arsenalem (2:5) se trefil dokonce dvakrát a to i přesto, že k utkání nastoupil se speciální dlahou kvůli dvěma zlomeným kůstkám v pravém zápěstí!

Foto: Craig Brough, Reuters

Jamie Vardy z Leicesteru překonává Petra Čecha v brance Arsenalu.

Článek

Zranění utrpěl 13. září v ligovém utkání proti Aston Ville (3:2). „Cítil jsem, že s rukou něco mám, byla celá ztuhlá," citoval Vardyho list Daily Mail. „Příští den rentgen odhalil dvě zlomené kůstky v zápěstí. Nechal jsem si zraněné místo zpevnit, hrát můžu, jen fanouškům se musím omluvit. V nejbližších zhruba osmi týdnech se ode mě, bohužel, žádných autogramů nedočkají."

Není to poprvé, co osmadvacetiletý Vardy prokázal extrémní odolnost a oddanost klubu. V závěru minulé sezóny pomáhal týmu odvracet hrozbu sestupu, přestože si musel nechávat zraněnou nohu opíchávat injekcemi.

Trenér Leicesteru Claudio Ranieri věří, že si aktuální formy útočného klenotu Leicesteru všimne i reprezentační kouč Roy Hodgson, a neopomine jeho jméno v nominaci na nadcházející zápasy kvalifikace EURO 2016 proti Estonsku a Litvě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.