Hlavní obsah

Místo Arsenalu do Chelsea? Blues otestují někdejšího brankáře AC Milán

Londýn

Chelsea by po zranění brankářské jedničky Thibauta Courtoise mohla angažovat bývalého gólmana AC Milán Marca Ameliu. Třiatřicetiletý italský fotbalista a momentálně volný hráč je v londýnském klubu na zkoušce.

Foto: Profimedia.cz

Marco Amelia ještě v dresu AC Milán.

Článek

Belgičan Courtois bude po operaci kolena Chelsea chybět minimálně do prosince, takže pozici jedničky převzal Bosňan Asmir Begovič. Jenže jeho aktuálním náhradníkem je jednadvacetiletý Jamal Blackman s minimálními zkušenostmi. Vedení anglického mistra proto uvažovalo o sedmatřicetiletém Brazilci Heltonovi, jenže ten je pod smlouvou v Portu.

Amelia, kterého na San Siru zažil na sklonku kariéry také Marek Jankulovski, odešel z Milána v roce 2014 a pak chytal převážně v amatérském klubu Rocca Priora. Letos na jaře působil v druholigové Perugii, ale tam nastoupil k jedinému zápasu a po sezóně mu nebyla prodloužena smlouva.

Někdejší italský reprezentant byl původně spojován s jiným londýnským celkem Arsenalem, kde měl dělal dvojku Petru Čechovi. Tato varianta však padla po setrvání kolumbijského gólmana Davida Ospiny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.