Hlavní obsah

Frustrující inkasovat minutu před koncem, ulevil si kouč Arsenalu po thrilleru na Anfieldu

Liverpool/Praha

Rozladění byli oba. Německý kouč ve službách Liverpoolu Jürgen Klopp z chyb, jichž se jeho mužstvo v defenzivě dopouští a z nichž se zrodily první dva inkasované góly, francouzský trenér na lavičce fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger pochopitelně z toho, že se jeho Kanonýrům rozplynula výhra doslova pod rukama. Aby ne, když vyrovnávací gól inkasoval Čech v 89. minutě. „Dostat branku minutu před koncem je vždy frustrující. Zvláště, když šlo o jednoduchý míč, který jsme měli zachytit. To by se stávat nemělo,“ řekl Wenger do kamer BT Sport.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger.

Článek

Sestřih z utkání Liverpool - Arsenal

Strhující thriller okořeněný šesti góly držel diváky v napětí od první do poslední minuty. Liverpool začal ve velkém stylu, už v 10. minutě šel do vedení a Kanonýrům se musely v tu ránu vybavit reminiscence na debakl 1:5, který tady utrpěli v únoru před dvěma lety.

„Ty vzpomínky v nás byly a já je na některých hráčích viděl," přiznával Wenger. Reds však tentokrát podobnou kanonádu nerozpoutali, naopak neskutečnými chybami v defenzívě pomohli hostům, aby se rychle vrátili do zápasu a do poločasu dvakrát srovnali skóre. Zejména druhá branka inkasovaná po rohovém kopu byla přímo školácká.

„Po standardních situacích dostáváme hodně gólů a i tentokrát nás Giroud potrestal. Je jednoduché hráčům říkat, že při nich musí bránit daleko lépe, zodpovědněji a koncentrovaněji, ale realita na hřišti je pak jiná. Musíme vše důkladně zanalyzovat a hlavně na bránění standardek moc a moc v přípravě pracovat," posteskl si.

Arsenalu se po změně stran dokonce podařilo skóre otočit a jít do vedení, které držel ještě minutu před koncem. Klopp pochopitelně zareagovat střídáním, jeho svěřenci zvýšeným úsilím a zlepšenou hrou a v 89. minutě, kdy už na Anfield dopadaly chuchvalce sněhu a vody, domácí remízu přece jen zachránili.

Klopp: Remíza byla zasloužená

„Byl to velkolepý zápas a nakonec i zasloužená remíza, i když uznávám, že jsme potřebovali trochu štěstí. Ale poté, co jsme vystřídali, jsme ho měli. Benteke poslal perfektní přihrávku a Allen možnosti využil," pochvaloval si zisk bodu Klopp.

Jeho starší kolega Arséne Wenger byl naopak z remízy rozladěný. Aby ne, když Gunners už drželi na Anfield Road tři body v rukou a on byl přesvědčený, že si je odvezou a v Premier League si na prvním místě udrží dál dvoubodový náskok před Leicesterem.

„Můžeme si za to ale sami, protože jsme byli v závěru zbytečně bázliví. A hlavně - namísto toho, abychom ve druhé půli zvýšili vedení na 4:2, k čemuž jsme pár dobrých možností měli, nechali jsme si dát vyrovnávací branku. A minutu před koncem, což je vždy frustrující," povzdechl si Wenger, jehož tým teď vede tabulky před Leicesterem jen díky lepšímu skóre.

„Z výsledku jsem zklamaný, z výkonu však nikoli, protože na naší hře jsem našel víc pozitivních věcí než negativních. Hlavně jsem se znovu ujistil o charakteru svého mužstva," glosoval Wenger strhující partii, která nabídla skvělý fotbal.

Reklama

Související témata: