Hlavní obsah

Po krku si nešli. Zkušenější Wenger jen radil Kloppovi, aby se krotil, jinak skončí na tribuně

Liverpool/Praha

Nešli si po krku, neexplodovaly v nich emoce a vášně, to jen ve středeční strhující ligové partii na Anfield Road starší a zkušenější francouzský kouč ve službách Arsenalu Arséne Wenger mírnil svého mladšího německého kolegu na liverpoolské lavičce Jürgena Kloppa. Tedy na lavičce... Klopp, jak bylo ostatně jeho zvykem už v budesligovém Dortmundu, na ní neposeděl ani chvíli a v jednom kuse běhal sem a tam. A v jednu chvíli stál Wengerovi dokonce tváří v tvář, takže to vypadalo, že mezi trenéry dojde ke konfliktu.

Foto: Carl Recine, Reuters

Takhle slavil manažer Liverpoolu Jürgen Klopp trefu Joea Allena na 3:3 v souboji s Arsenalem.

Článek
Fotogalerie

Klopp je svůj. Plný emocí, vášní, vtažený naplno do hry. A hlavně dávající křikem, gesty, emocemi i řevem najevo, jak utkání prožívá.

Po každé vstřelené brance vyletěl a vehementně gestikuloval, když pak jeho tým v samém závěru vyrovnal na 3:3 a zachránil remízu, jeho řev by snad rozhoupal a rozezněl i slavný Big Ben v dalekém Londýně.

Ostrý kontrast v porovnání s Wengerem, který na Anfieldu samo sebou po každé trefě svých svěřenců také projevoval radost, ale emoce krotil. V jeden moment se ti dva ocitli v těsné blízkosti tváří v tvář a vypadalo to, že mezi nimi dojde ke konfliktu.

Kloppovi dával přátelské rady

„Nic takového, jen jsem mu řekl, aby se uklidnil, protože jinak ho čtvrtý rozhodčí pošle na tribunu," prozrazoval s úsměvem na tváři Wenger, že dával Kloppovi přátelské rady a upozorňoval ho, že v Anglii to chodí trochu jinak, než byl zvyklý doma v Německu.

„Už tak měl se čtvrtým rozhodčím trochu problémy, i když nevím, co bylo jejich příčinou," dodával kouč Gunners.

„Na Anfield Road je všechno složitější, protože tady jste velice blízko sebe. S rozhodčími, stejně jako my trenéři mezi sebou," přidával Wenger, že Kloppovi dobře míněnými radami vlastně pomohl.

Reklama

Související témata: