Hlavní obsah

S Guardiolou jsme v Paříži o angažmá nejednali, popírá námluvy vedení Manchesteru United

Manchester/Praha

Vedení Manchesteru United dementovalo informace francouzského France Footbalu, podle nichž se mělo sejít uprostřed týdne v Paříži s trenérem mnichovského Bayernu Pepem Guardiolou. Schůzka se měla konat v hotelu Bristol a vedení Rudých ďáblů na ní mělo španělskému kouči předložit nabídku, aby v létě vystřídal na Old Trafford nizozemského kouče Van Gaala, i když ten má podepsanou smlouvu až do roku 2017. Sobotní prohra 0:1 se Southamptonem však opět přiživila spekulace o jeho možném odvolání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vedení Manchesteru United tvrdí, že se v Paříži s Guardiolou nesešlo.

Článek

Sestřih utkání Manchester United - Southampton

Už sir Alex Ferguson v době aktivní trenérské kariéry uvažoval o tom, že by ho právě Guardiola mohl v Manchesteru United nahradit. Dokonce se spolu sešli a o této možnosti se bavili.

„On se tehdy připravoval v New Yorku na další trenérskou štaci a já mu nebyl schopen říci, kdy na Old Trafford skončím. Rozešli jsme se s tím, že než se rozhodne pro nové angažmá, zavolá mi. Vybral si tenkrát Bayern, ale nezavolal," popisuje Ferguson ve své autobiografii jednání s Guardiolou.

Ferguson je už ovšem v Manchesteru United sportovním ředitelem a žádný z jeho nástupců se mu ani nepřiblížil. Platí to i o Van Gaalovi, pod jehož vedením hraje mužstvo Rudých ďáblů nezáživný fotbal a figuruje v tabulce na pátém místě. Nebyl by proto žádný div, kdyby se klubové vedení zajímalo o Guardiolu, který po sezóně končí v mnichovském Bayernu a má namířeno na Ostrovy.

„Pro žádný klub jsem se ale zatím nerozhodl, žádnou smlouvu jsem s nikým nepodepsal," opakuje vytrvale Guardiola a dodává, že až se to stane, sám to oznámí.

„V Paříži jsme se nesešli a s Guardiolou nejednali," odmítlo i vedení Manchesteru United, že by ke schůzce popisované France Footbalem v městě nad Seinou došlo a Rudí ďáblové tak byli dohodě s Guardiolou zase o něco blíž.

Možná i proto zůstává Nizozemec Van Gaal v klidu. „Jsem na konci své trenérské kariéry, takže podobné spekulace pro mě nejsou zajímavé," nenechává se vyvést z míry. „Pro mě je v tuto chvíli zajímavé postarat se o Manchester a vést ho ještě v jedné sezóně, na kterou mám smlouvu," vůbec si nepřipouští, že by na Old Trafford předčasně skončil.

Reklama

Související témata: