Hlavní obsah

Někdejší velký talent Pato přichází na hostování do Chelsea

Londýn
Aktualizováno

Někdejší velký talent brazilského fotbalu Alexandre Pato bude na jaře hrát za Chelsea. Londýnský klub získal šestadvacetiletého útočníka na hostování z Corinthians, poprvé by Pato za třináctý tým anglické ligové tabulky mohl nastoupit ve středečním utkání proti Watfordu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pato ještě v dresu AC Milán v duelu Ligy mistrů proti Viktorii Plzeň (archivní snímek).

Článek

Pato zamířil v roce 2007 z Internacionalu do AC Milán, ale přes slibný úvod v Itálii i kvůli zraněním nenaplnil vysoké očekávání. V lednu 2013 se vrátil do Brazílie a ožil hlavně během hostování v Sao Paulu, kde za poslední dva roky dal v 95 zápasech 38 gólů.

O šanci v Chelsea bude Pato usilovat v konkurenci dalších útočníků Diega Costy, Loica Rémyho a Radamela Falcaa.

Trenér Guus Hiddink navíc přivítá ještě jednu posilu. Na Stamford Bridge zamíří dvacetiletý americký obránce Matt Miazga, který dosud hrál MLS za New York Red Bulls. S Blues podepsal smlouvu na čtyři a půl roku.

Miazga debutoval v prvním týmu New Yorku v osmnácti letech a na kontě má i jeden start za reprezentaci USA, když v listopadu nastoupil jako střídající hráč do utkání kvalifikace o mistrovství světa proti reprezentaci ostrovního státu Svatý Vincenc a Grenadiny.

Reklama

Související témata: