Hlavní obsah

Fanouškům Arsenalu dochází trpělivost. Skleněný muž Rosický by měl skončit, píší

Londýn/Praha

Doposud drželi nad Tomášem Rosickým všichni ochrannou ruku. Trenér Arséne Wenger mu vždy nabídl prodloužení smlouvy a fotbaloví fanoušci se těšili, až Malý Mozart znovu vyběhne na trávník, aby je bavil svými přesně načasovanými kolmicemi a spoluhráče jimi vysílal do gólových příležitostí. Ale ten čas pominul. Devatenáct minut po dlouho očekávaném návratu se Rosický znovu zranil a většina fanoušků Gunners mu doporučuje, aby ukončil kariéru.

Foto: Sport.cz

Tomáš Rosický odehrál za A tým devatenáct minut. A znovu se na víc než měsíc zranil.

Článek

Rosický dlouhou dobu platil za jednoho z nejoblíbenějších fotbalistů londýnského klubu. Vysloužil si proto přezdívku po slavném rakouském hudebním skladateli. Po uplynulém víkendu, v němž se po osmi měsících znovu objevil v A týmu Arsenalu, odehrál v Anglickém poháru proti Burnley (2:1) devatenáct minut a znovu se zranil, získává přezdívku novou: Skleněný muž.

Redaktoři serveru Daily Mail spočítali, že se Rosický hlásil během svého působení u Kanonýrů na marodce už šestatřicetkrát. V sobotu sociální sítě zaplavily nadšené zprávy o tom, že miláček fanoušků anglického klubu Rosický už znovu hraje fotbal. O několik hodin později, když klub oznámil další zranění kapitána české reprezentace, už ohlasy tak příznivé nebyly.

„Myslím, že je načase, aby Tomáš skončil. Jeho tělo už to nedává a je mu už 35 let," tweetoval Ayodeji Scott. „Rosického tělo prostě není stavěno na fotbal. Za poslední dekádu nezaznamenal ani 20 startů za sezónu. Nadešel čas skončit," souhlasil Sam.

Samozřejmě, že se na sítích našli i Rosického zastánci. „Pokud miluješ fotbal, miluješ tohohle chlapíka," napsal Stuart MacFarlane.

„Upřímně pochybuju, že ještě někdy Rosického v Arsenalu uvidíme. Hrozná smůla, ale to už je příběh jeho kariéry v Arsenalu," přidal skepticky Memz Dogi.

„Je mi Rosického tolik líto, ale měl by rovnou skončit. Kariéra prošpikovaná zraněními. A to je mu teď 35," přidal se Shannon Andrade k těm, kdo Rosického vyzývají k odchodu do fotbalového důchodu.

A co si myslí čeští fanoušci s ohledem na Rosického účast v reprezentaci, popřípadě na blížícím se evropském šampionátu? „Všechno jednou končí, i sláva Rosického," napsal na Facebook Sport.cz Roman Pospěch. „Zadarmo drahý! Hlavně ať jej nebere (trenér) Vrba vůbec do reprezentace! Absolutně tam nemá co dělat!" vyjádřil názor Ivan Carpio Carpe.

Rosický by měl podle prvních zpráv léčit stehenní sval maximálně šest týdnů. "Zatím nevíme, jak je to vážné, čekají ho ještě vyšetření," řekl Wenger na pondělní tiskové konferenci.

Až po Rosického návratu na trávníky se ukáže, jestli své kritiky v řadách fanoušků Arsenalu i české reprezentace umlčí. A jestli si i přes své časté absence vybojuje účast na evropském šampionátu ve Francii.

Měl by Tomáš Rosický ukončit kariéru?
Ano
85,5 %
Ne
14,5 %
Celkem hlasovalo 46161 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.