Hlavní obsah

Čech posunul rekord, slávu ovšem musí přenechat neprůstřelnému rivalovi

Londýn

Docela pech. Odvedl svou práci bezvadně a rekord soutěže posunul již na 173 zápasů s čistým kontem. Přesto se Petr Čech kabonil. Fotbalisté Arsenalu totiž v honbě za titulem znovu ztratili a uhráli se Southamptonem jen bezbrankovou remízu. Český brankář tentokrát musel přenechat slávu neprůstřelnému rivalovi Fraseru Forsterovi, který byl vyhlášen hráčem 24. kola Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/AP

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Ztráta dalších dvou bodů už je pro Arsenal citelná. Počtvrté v řadě nedokázal v lize vyhrát a vysněný titul mu uniká. „Když člověk nedá gól, nemůže pomýšlet na vítězství. Šancí jsme měli spoustu, ale někdy prostě nemáte to, co si zasloužíte," mrzí Petra Čecha.

Vynikající výkon protivníka na druhé straně hřiště ovšem dokáže ocenit. „Jejich gólman byl mužem zápasu a v důležitých chvílích soupeře podržel. My jsme bohužel nedokázali najít cestu, jak aspoň jednou skórovat," říká český brankář na adresu Frasera Forstera.

Strážce svatyně Southamptonu zneškodnil všech deset střel Kanonýrů na branku a minimálně polovina zákroků byla naprosto prvotřídních. Fantastický Forster vyhrál svůj souboj s nešťastnými střelci Arsenalu a ve čtvrtém utkání po zranění si připsal čtvrté čisté konto...

Reklama

Související témata: