Hlavní obsah

Nikoli jen duel s Tottenhamem. Zraněný Čech bude Arsenalu chybět mnohem déle

Londýn/Praha

Nikoli jen v sobotním zápase proti Tottenhamu, ale i v dalších ligových i pohárových duelech bude Arsenalu chybět gólman Petr Čech. S největší pravděpodobností ho bude muset oželet i kouč české fotbalové reprezentace Pavel Vrba v březnových přípravných střetnutích proti Skotsku a Švédsku. „Čech bude mimo tři až čtyři týdny,“ prohlásil kouč Gunners Arséne Wenger na páteční tiskové konferenci v Londýně, kde bylo na pořadu klání se Spurs.

Foto: John Sibley, Reuters

Petr Čech z Arsenalu (vlevo) vyrazil v závěru utkání se Swansea do pokutového území soupeře. Vyrovnávacího gólu se ale Kanonýři nedočkali.

Článek

Kritická Čechova chvíle přišla ve středečním utkání Premier League se Swansea. Arsenal prohrával s Labutěmi 1:2, když se v samém závěru vydal český brankář do pokutového území protivníka ve snaze zkusit vyrovnat. Po rohovém kopu se ale k míči nedostal a musel spěchat zpátky do brány, aby snad neinkasoval potřetí. Při kvapném úprku si zhmoždil lýtko. S bolestivou grimasou ve tváři odcházel po prohře ze hřiště.

Kouč Arsenalu hned po utkání oznámil, že v sobotní duelu s Tottenhamem nemůže se zraněným Čechem počítat, v pátek dopoledne upřesnil, že chybět bude dokonce tři až čtyři týdny.

„Čech nebyl úplně v pořádku už před zápasem se Swansea," prohlásil Wenger. „Deklaroval však, že je stoprocentně fit. Musel jsem mu věřit. Vždyť je mu třiatřicet a sám nejlépe ví, jak je na tom jeho tělo."

Bolest v lýtku cítil český gólman už v průběhu druhé půle, při závěrečném sprintu se znásobila, takže hned po zápase věděli Wenger i Čech, že je zle. „Zranění bolí, nemůže kopnout do míče. Bude mimo tři až čtyři týdny," potvrdil Wenger.

Jak si povede v bráně náhradník Ospina?

V sobotu ve veledůležitém klání s Tottenhamem tak bude muset poslat do brány Kolumbijce Davida Ospinu, který krutě selhal v základní skupině Ligy mistrů proti Olympiakosu Pireus a od té doby se mezi tyče pořádně nepostavil.

„Pochopitelně že Čechova absence pro nás představuje ztrátu, ale postavit do brány Ospinu se nebojím," tvrdil Wenger před střetnutím s Tottenhamem, v němž půjde oběma celkům o hodně.

Spurs jsou v tabulce Premier Leaague druzí se ztrátou tří bodů na vedoucí Leicester, Arsenal na třetí příčce má na Lišky manko šesti bodů.

Čech podle všeho přijde nejen o toto střetnutí, ale i odvetu osmifinále Ligy mistrů v Barceloně, která se hraje 16. března. Otázkou je, zda stihne přípravné zápasy české reprezentace. Vrbův tým vyrukuje 24. března v Praze proti Skotsku, 29. března pak hraje ve Švédsku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.