Hlavní obsah

Citizens překvapivě ztratili body, Pellé zářil ve Stoke

Praha
Aktualizováno

Jen tři zápasy měla v sobotu na programu anglická Premier League a hned v tom prvním se zrodil nečekaný výsledek. Fotbalisté Manchesteru City, kteří stále pomýšlejí na mistrovský titul, remizovali v rámci 30. kola na hřišti zachraňujícího se Norwiche 0:0. Nováček z Bournemouthu udolal doma Swansea 3:2. Southampton zvítězil na půdě Stoke 2:1, když se dvakrát trefil Graziano Pellé.

Článek
Fotogalerie

Manchester City nevyužil šanci přeskočit v tabulce třetí Arsenal. Po bezbrankové remíze ztrácejí svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho na Kanonýry bod.

Oba celky se utkaly už v lednu ve třetím kole FA Cupu a duel skončil na Carrow Road jasným vítězstvím City 3:0. Tentokrát se ale celek z Etihad Stadium navzdory převaze v utkání nedokázal střelecky prosadit a musel se spokojit jen s bodem.

Norwich se díky remíze dotáhl na sedmnáctý Sunderland, který má aktuálně lepší skóre. Kanárci však nadále čekají na výhru, kterou v Premier League slavili naposledy 2. ledna proti Southamptonu (1:0), od té doby zaznamenali osm porážek a jen dvě remízy včetně té dnešní s Citizens.

Pellé zařídil výhru Svatých

Stoke se v poslední době nachází ve výborné formě. Po třech výhrách v řadě remizoval na hřišti Chelsea a bodový zisk toužil rozšířit i v sobotu proti Southamptonu. Domácím ovšem nevyšel začátek, už po půl hodině hry prohrávali po dvou gólech Pellého 0:2.

Arnautovič sice po změně stran vykřesal Potters naději na obrat, dalších branek se ale diváci na stadiónu už nedočkali. Southampton tak přeskočil Stoke v tabulce a je sedmý. Za čtvrtým Manchesterem City zaostává o sedm bodů, Cizitens ale mají zápas k dobru.

Z třetího ligového vítězství v řadě se těší Bournemouth. Fotbalisté Swansea dvakrát odpověděli na jeho vedení, potřetí se jim to ale už nepodařilo. Rozhodující gól vsítil v 78. minutě stoper Cook.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:
Norwich - Manchester City 0:0
Bournemouth - Swansea 3:2 (37. Gradel, 50. King, 78. Cook - 39. Barrow, 61. Sigurdsson)
Stoke - Southampton 1:2 (52. Arnautovič - 11. a 30. Pellé)

Reklama