Hlavní obsah

Italská hvězda vstřelila v Anglii dva góly. Ocenění získal po hlavičce a obstřelu á la Henry

Stoke

Dlouhých třináct zápasů čekal Graziano Pellé na gólovou radost. Útočník Southamptonu se konečně trefil na stadiónu Stoke. A když už chytil střeleckou slinu, přidal hned i druhou branku. Italský fotbalový reprezentant tak zařídil výhru svého týmu 2:1, což mu vyneslo ocenění nejlepší hráč 30. kola Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Video již není dostupné

Článek

Naposledy se třicetiletý útočník trefil do sítě Bournemouthu první listopadový den minulého roku. Od té doby měsíc neskóroval, načež si zranil koleno a od fotbalu si musel dát pauzu. Teď se konečně znovu prosadil.

První gól Pellé vstřelil hlavou přesně pod břevno. Na tuto branku čekal dlouhých 855 minut. Další jeho trefa přišla za pouhých jedenáct minut později. Po parádním přiťuknutí Tadiče do vápna se Ital prosadil obstřelem na zadní tyč á la Henry.

„Jsem vážně šťastný. Mým cílem bylo dostat se znovu do formy a po posledním zápase se konečně cítím lépe. Jako kdybych byl konečně zpět," vzpomínal na dlouhý gólový půst. „Ale to už je život útočníka," prohlásil Pellé, který se nemůže dočkat evropského šampionátu ve Francii.

Reklama

Související témata: