Hlavní obsah

Muž s maskou děsí Albion. Kanonýr Kane je hráčem kola

Londýn

Jako by mu nestačilo, že s 21 brankami vévodí tabulce střelců. Ještě musí soupeře a vlastně celý Albion děsit svou maskou, kterou si chrání zlomený nos. Fotbalový snajpr Tottenhamu se o víkendu znovu předvedl. Bournemouthu dal Harry Kane dva góly a byl vyhlášen hráčem 31. kola anglické Premier League. A co je hlavní, šance Kohoutů na titul stále žije.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Článek
Fotogalerie

Pohodová výhra 3:0 nad nováčkem nese výrazný podpis 22letého kanonýra. Harry Kane nasázel v posledních třech kolech Premier League pět gólů; dva z nich právě Bournemouthu. Proti Cherries byl jako uragán, protivníky předčil rychlostně, silově i technicky. A to ještě stačil při standardkách i bránit.

Hned v první minutě lízl Walkerův skvělý centr a otevřel skóre. Za čtvrt hodiny přidal po dalším parádním Alliho pasu druhý gól. A třetí branku měl Kane také na svědomí. Jeho tvrdou ránu Boruc vyrazil jen před sebe, kde měl dorážející Eriksen snadný úkol.

„Skvělý zápas, skvělý výkon. Vlétli jsme do něj přesně tak, jak jsme si představovali. Rychlý gól vždycky pomůže, od té chvíle náš výkon rostl," liboval si Kane.

Kohouti dál ztrácejí na vedoucí Leicester pět bodů, bitvě o titul obětovali i Evropskou ligu. „Teď se můžeme soustředit jen na Premier League. Všichni máme v hlavách jedinou věc, titul. A bylo příjemné vyhrát před reprezentační pauzou," poukázal ještě.

Loni Kane na ME do 21 let v České republice příliš nezazářil. Na letošním EURO dospělých ve Francii už může být všechno jinak.

Reklama

Související témata: