Hlavní obsah

Kouč Arsenalu Wenger se titulu nevzdal: Leicester nemá zkušenosti z bojů o primát

Londýn/Praha

Nevzdává se. Nepřestává věřit a doufat. Marodka Arsenalu by se měla v dohledné době vyprázdnit, takže kouč Arséne Wenger je stále přesvědčený, že se svými Gunners může podniknout frontální atak na titul ve fotbalové Premier League. „Leicester je ve velmi silné pozici, ale stále může primát ztratit. Zvláště, když má pramálo zkušeností z bojů v horní polovině tabulky,“ chytá se naděje, byť jeho tým ztrácí na vedoucí příčku jedenáct bodů. Pravdou však je, že má jedno utkání k dobru...

Foto: Phil Noble, Reuters

Manažer Arséne Wenger během zápasu svého týmu na hřišti Evertonu.

Článek

Petr v sobotním střetnutí s Watfordem, Whilshere je po zlomenině nohy také v plné přípravě a jeho návrat do sestavy se rovněž blíží, stejně jako je tomu v případě Oxlade- Chemberlaina.

„I Rosický je zpátky, Cazorla začal vyklusávat a běhat, i když na něho si budeme muset také ještě pár týdnů počkat," připomínal Wenger, že v závěru Premier League bude mít k dispozici zase kompletní kádr, což by mu mělo v boji o titul nahrávat.

„Naše poslední dva zápasy mě v této víře rovněž utvrzují, protože se v nich ukázalo, že mužstvo zareagovalo na předchozí ztráty tím nejlepším způsobem," upozorňoval na výhru na Evertonu i výkon v odvetě Ligy mistrů v Baraceloně. Na Camp Nou sice jeho mužstvo 1:3 prohrálo, ale herně obstálo a i spoustu šancí si připravilo.

„Nemíním se pouštět do hodnocení dosavadního průběhu sezóny. V tuhle chvíli je v tabulce sedmnáct týmů za námi a jen dva jsou vpředu před námi," nemínil Wenger glosovat krizi, kterou si Kanonýři prošli v minulých týdnech. „Měli jsme mnoho zraněných," připomněl pouze.

„Dívám se na současnou situaci pragmaticky. Zbývá nám osm zápasů a ty prostě musíme vyhrát. V sobotu s Watfordem začínáme," naznačil, kudy vedle podle něho cesta k primátu, na který Arsenal čeká celé desetiletí.

„Pokud získáme 79 bodů, mohlo by to na titul stačit, i když bude samozřejmě záležet na výsledcích Leicesteru. Nikdo neví, jak budou v posledních zápasech reagovat a jak se vyrovnají s tlakem, na nějž nejsou zvyklí a který bude čím dál větší," netajil kouč Arsenalu, že spoléhá i na kolaps Lišek.

Reklama