Hlavní obsah

Norwich - Newcastle 3:2Kanárci v souboji o záchranu přehráli Straky

Norwich

Fotbalisté Norwiche udolali v samém závěru 32. kola anglické Premier League Newcastle3:2 a připsali si druhou výhru v řadě. Rozhodující gól vstřelil v nastavení švédský obránce Martin Olsson.

Článek

Utkání dvou mužstev, která bojují o záchranu, nabídlo atraktivní podívanou. Domácí Kanárci byli první poločas nebezpečnější, ale Mbokani dal nejdříve neregulérní gól z ofsajdu a ve 34. minutě se proti jeho střele zaskvěl gólman Darlow. V nastavení si však na přímý kop naskočil Timm Klose a hlavičkou usměrnil balón do sítě.

Po přestávce se začaly více tlačit do zakončení Straky a v 71. minutě se dočkaly vyrovnání zásluhou Aleksandara Mitroviče. Naběhl si na centr Townsenda a nedal brankáři Ruddymu šanci. Hráči Newcastlu se však neradovali z remízy dlouho. O tři minuty později se probil do vápna aktivní Mbokani a poslal Kanárky opět do vedení. Na 2:2 vyrovnával opět Mitrovič! O'Neil v pokutovém území zahrál rukou a s nařízenou penaltou neměl srbský útočník žádný problém. Když už se zdálo, že si oba týmy rozdělí body, prosadil se po Howsonově akci Olsson. Norwich si tak připsal důležité body v boji o setrvání v soutěži.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo:
Norwich - Newcastle 3:2 (45.+2 Klose, 74. Mbokani, 90.+3 Olsson - 71. a 86. z pen. Mitrovič

Reklama

Související témata: