Hlavní obsah

Fábregas promluvil o alarmujícím poklesu formy. Úplně jsem zapomněl hrát fotbal

Londýn

I v osobní rovině si prošel tím, co potkalo prakticky celou fotbalovou Chelsea. Po loňském mistrovském titulu v Premier League přišel těžký propad a i jedna z hvězd minulé sezóny Cesc Fábregas nechápala, kam až její forma klesla.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Záložník Chelsea Cesc Fábregas.

Článek

Španělský záložník přiznal, že před pár měsíci měl pocit, že v podstatě zapomněl hrát fotbal. „Jednou, po zápase s Bournemouthem jsem ležel a bavil se se svojí ženou. A říkal jsem jí: Zapomněl jsem, jak se hraje fotbal. Dostanu míč a nevím, co s ním mám dělat," cituje oporu Chelsea server goal.com.

Mizérie zkrátka neminula ani mistra světa a Evropy. „Bylo to fakt těžké, ty dva tři měsíce od listopadu. Neměl jsem vůbec žádné sebevědomí," přiznal hráč, jenž v předchozí sezóně pomohl osmnácti gólovými přihrávkami k titulu.

Titul přeje Leicesteru

Deka padla na celý tým, Blues se nebezpečně přiblížili sestupovému pásmu a ještě před koncem roku se poroučel kouč Jose Mourinho. S jeho nástupcem Guusem Hiddinkem přeci jen přišlo pro tým jisté oživení a do formy se postupně začal dostávat i Fábregas.

„V posledních měsících se začalo vše zlepšovat. Zase hraju dobře. Nejdůležitější nakonec není, jak jste spadl dolů, ale to jak jste se dostal zase nahoru. Teď můžu být ještě lepší," věřil.

Pro Chelsea je sezóna každopádně ztracená. V tabulce se krčí na desáté příčce a v příštím ročníku nejspíš bude chybět na evropské scéně. „Chtěl bych aspoň, aby ligu vyhrál Leicester. To, co předvádí, je znamenité. Je v tom vášeň a kuráž," netajil přízeň senzačnímu lídrovi soutěže.

Reklama

Související témata: