Hlavní obsah

Barcelono, jedeme za tebou, zpívali fanoušci Leicesteru. Proměňme sen v realitu, hecoval kouč

Leicester/Praha

Přiznal, že před zápasem se Swansea mluvil se svými hráči o titulu. Poprvé a nahlas. „Až dosud to byl sen, teď ho můžete proměnit v realitu,“ prozrazoval kouč Leicesteru Claudio Ranieri, že na své svěřence skutečně apeloval, aby pro vítězství v 35. kole anglické fotbalové Premier League udělali naprosto všechno a nelitovali sil. „Nebudete litovat,“ přislíbil jim ligový primát, ve který věří už i on.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Rijád Mahríz oslavuje branku do sítě Swansea s Shinji Okazakim a Danny Simpsonem.

Článek
Fotogalerie

Sestřih z utkání Leicester - Swansea

Nebyla to pro Lišky zdaleka tak snadná partie, jak by snad čtyřgólová výhra nasvědčovala. Zvláště, když se museli vyrovnávat s vědomím, že se budou muset obejít bez distancovaného střelce Jamie Vardyho, jenž sledoval zápas se Swansea jen z tribuny.

„Když jsem ale v týdnu viděl, jak poctivě a dobře všichni trénují, věděl jsem, že bez Jamieho dají všichni do utkání ještě víc," tvrdil italský kouč na lavičce Leicesteru, že ho ztráta Vardyho zase až tolik neiritovala a neznervózňovala.

Za Vardyho zaskočil skvěle

Na místo Vardyho se popstavil Arghentinec Leonarda Ulloa a zahrál skvěle. A nejen proto, že dal dva góly a Vardyho dokonale zastoupil. Však také když jedenáct minut před koncem střídal, stadión povstal a aplaudoval mu ve stoje.

„Všichni byli zvědaví, jak na ztrátu Vardyho odpovíme, a my to svedli fantasticky. Ulloa hrál skvěle," chválil ho i Ranieri, zatímco ochozy na King Power Stadium spustily chorál: „Barcelono, jedeme za tebou."

Účast v základní skupině příštího ročníku Ligy mistrů už má totiž Leicester tři kola před koncem soutěže jistou, teď jde ovšem o hlavní cíl. Titul.

Dejme do toho všechno

„Jsem optimista, myslím pozitivně, ale nebude to vůbec snadné, protože si pořád myslím, že Tottenham může vyhrát všechny své zbývající zápasy," připomínal Ranieri, že Spurs sice ztrácí osm bodů, ale mají k dobru dnešní večerní dohrávku s West Bromwich. „Ještě pět bodů proto budeme ve třech zbývajících kolech potřebovat."

I proto po vítězství nad Labutěmi přišel za hráči do šatny a opakoval vlastně totéž, co před utkáním.

„Máme pořád společný sen, takže ho proměňme v realitu. Čekají nás tři zápasy a všichni víme, jak důležité jsou pro nás i pro historii. Dejme do nich všechno," vyzýval Ranieri hráče.

Dělat to ovšem nemusel.

„Jsme přece tým a hrajeme jako bratři. Celým srdcem," ujišťoval alžírský legionář Rijád Mahriz, že o vítězný konec pohádkového příběhu se nenechají Lišky připravit.

Reklama

Související témata: