Hlavní obsah

Luxusní dárek k titulu! Fotbalisté Leicesteru asi pěkně zírali

Leicester

Fotbalisté Leicesteru City už v květnu senzačně vyhráli anglickou Premier League a definitivně rozmetali v prach všechny předsezónní papírové předpoklady, těsně před startem nového ročníku slavné ligy se dočkali opožděného dárku. Majitel klubu, thajský obchodník Vichai Srivaddhanaprabha, koupil každému hráči luxusní vůz BMW i8. Informují o tom britská média.

Foto: Twitter

Tento sportovní plug-in hybrid zrychlí z nuly na sto za 4,4 sekundy.

Článek
Fotogalerie

Cena jednoho vozu na tuzemském trhu je zhruba 3,5 miliónu korun. BMW i8 je sportovní plug-in hybrid, který spojuje výhody inovativního elektromotoru a technologií spalovacího motoru. Zrychlení z nuly na sto je za 4,4 sekundy a dojezd čistě na elektřinu je 37 kilometrů. Celkový výkon auta je 266 kW/570 Nm.

Srivaddhanaprabha, jehož jmění se odhaduje na 3,3 miliardy dolarů (asi 82 miliard korun), nechal před stadión Leicesteru přistavit celkem 19 vozů. Nedostalo se jen na čtyři hráče, kteří klub opustili - N'Golo Kanté, Joe Dodoo, Andrej Kramaric a Yohan Benalouane.

Všechny BMW i8 byly dodány v klubové modré barvě „Protonic". Mají však jednu vadu na kráse - miliardář je pořídil s levostranným řízením, což je v Anglii trochu nepraktické, jelikož se tam jezdí vlevo. Je to trochu s podivem - stejná pravidla přitom platí i v Thajsku, odkud Srivaddhanaprabha, vlastník rozsáhlé sítě duty-free shopů King Power, pochází. Žádnému fotbalistovi Lišek však tento malý úlet pochopitelně nevadil.

Reklama

Související témata:
BMW i8
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.