Hlavní obsah

Guardiola a Mourinho stojí znovu proti sobě. Jak dopadne další bitva o Manchester?

Manchester

Nenávidění trenérští rivalové stanou po měsíci opět proti sobě v bitvě o Manchester. Tentokrát v rámci anglického Ligového poháru. V září se mohl smát Josep Guardiola, v Premier League dovedl fotbalisty City k výhře 2:1 na půdě United. Jak José Mourinho odpoví?

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Záložník Manchesteru United Paul Pogba (druhý zleva) slaví se spoluhráči gól - ilustrační foto.

Článek

Víc než nevraživostí obou mužů se před středečním utkáním na Old Trafford (od 21.00, vysílá Nova Sport 2) britská média zaobírají pády klubů. Vítězná mašina Citizens přes měsíc hapruje. Po deseti výhrách v řadě jako když utne, pětkrát po sobě nezvítězili. Po víkendové ztrátě se Southamptonem (1:1) zavřel Guardiola hráče 50 minut v kabině, mluvil jim do duše.

„Dal jsem si červené víno. Bylo dobré, dopřál jsem si skleničku navíc," žertoval. „Mluvili jsme o situaci, ve které jsme. Nic zvláštního," řekl už ve vážném tónu Guardiola, který tak dlouhou sérii bez výhry zažívá v roli trenéra poprvé.

Jeho mužstvo však i nadále vede anglickou ligu. United jsou na tom mnohem hůř, v neděli utrpěli debakl od Chelsea. Při návratu na Stamford Bridge musel Mourinho překousnout porážku 0:4.

„V zápase bylo všechno proti nám, příště budeme lepší. Jestli už teď? Doufám, že ano. Nicméně Ligový pohár je na mém seznamu priorit nejníže," bagatelizoval Mourinho středeční střet trenérských rivalů. S Guardiolou má zlou bilanci, v sedmnácti vzájemných zápasech nad ním vyhrál jen třikrát, zatímco Španěl triumfoval už osmkrát.

Postoupí do čtvrtfinále Ligového poháru Manchester United, nebo Manchester City?
Manchester United
43,9 %
Manchester City
56,1 %
Celkem hlasovalo 1343 čtenářů.

Reklama

Související témata: