Hlavní obsah

Zoufalé gesto Arsenalu! Klub nabízí hvězdám, které chtějí pryč, rekordní plat

Londýn
Aktualizováno

Zoufalé gesto, ale nejspíš jediné možné. Fotbalové hvězdy Arsenalu má od úprku z klubu odradit královský plat. Kanonýři v posledních měsících chřadnou, výsledkově i herně. O pohodě na Emirates Stadium nejspíš nemůže mluvit ani největší optimista a esa týmu vyhlásila, že v létě chtějí z klubu pryč. Vedení Gunners teď hvězdy zkusí udržet za pomoci vylepšení smluv a nepůjde o žádné drobné, platy poletí radikálně vzhůru.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Zamyšlený Alexis Sánchez z Arsenalu.

Článek

Chilan Alexis Sánchez, Němec Mesut Özil i další hráči se netají tím, že by to na Emirates v létě rádi zabalili. První ze jmenovaných má dlouhé týdny rozepře s trenérem Wengerem, Němec jako špílmachr týmu také touží po změně. Fanoušci, kteří jsou ve válce s francouzským trenérem, se děsí toho, jestli hvězdy opravdu odejdou. A zamotanou hlavu mají nejspíš i šéfové klubu. Teď to vypadá, že se snaží zachránit, co se dá. I kdyby to mělo stát balík. A nejspíš taky bude.

Alexis Sánchez dostane k podpisu novou smlouvu, která by mu hodila 300 tisíc liber týdně (devět a půl miliónu korun). Díky tomu by se stal Chilan nejlépe placeným hráčem soutěže. Kolem střelce, jenž dal v této sezóně 22 branek, se údajně nyní točí PSG, Chelsea i Manchester City, a tak nelze předvídat, jak se útočník rozhodne.

Budou brát víc než nejdražší hráč světa

Pro pořádek, anglická média uvádějí, že momentálně Sánchez bere v Arsenalu slušných 130 000 liber týdně (přes čtyři milióny korun), nabízený výdělek je tak výrazně vyšší. Paul Pogba, nejdražší hráč světa, si přijde v Manchesteru United na 290 000 liber týdně.

A velmi podobnou situaci řeší Arsenal i v případě Mesuta Özila. Ten si přijde týdně na 140 000 liber a teď by měl nově brát sumu jako Sánchez. Fanoušci dobře vědí, že ani královský plat nemusí hráče v jejich klubu udržet. Třeba Robin van Persie v roce 2012 stejně odešel do Manchesteru United.

Odchod Wengera by hvězdy možná udržel, kouč chce zůstat

Arsenalu navíc hrozí, že se po letech nedostane do Ligy mistrů. V Premier League je momentálně šestý, ale stejně bodů má i sedmý Everton. Pokud by tým z Liverpoolu Kanonýry předstihl, čekala by mužstvo, kde působí i gólman Petr Čech, jen kvalifikace o Evropskou ligu.

Hodně záležet bude také na tom, zda v klubu bude dál působit francouzský trenér Wenger. Kromě války s fanoušky si nesedl ani s některými hráči a ti by jistě uvítali, kdyby se z klubu pakoval. Zatím se ale Wenger netají touhou v klubu zůstat. Spekuluje se, že by ho případně v Arsenalu mohl nahradit Massimiliano Allegri, současný kouč Juventusu.

Reklama

Související témata: