Hlavní obsah

Kapitán hokejových Ďáblů Stevens má slovenské kořeny

BRATISLAVA

Kapitán hokejistů New Jersey Devils Scott Stevens se po zisku Stanleyova poháru přihlásil ke slovenským kořenům. Na východě Slovenska se narodili jeho prarodiče - babička Helena Kundrátová, jak se jmenovala za svobodna, a její manžel Michal Vašiga.

Foto: ČTK/AP

Ďábel Scott Stevens slaví s herečkou Whoopi Goldbergovou zisk nejcenější hokejové trofeje na světě.

Článek

Informoval o tom slovenský deník Šport s tím, že oba ve třicátých letech emigrovali do Kanady, kde se jim narodili tři chlapci a dcera Mária. Ta se provdala za Larryho Stevense a jejich nejstarší potomek Scott minulý týden vyhrál Stanleyův pohár.

V Bajerovcích, kde žije 350 obyvatel, je prý téměř každý Stevensův příbuzný. Dosud zde žije osmaosmdesátiletá sestra jeho babičky Anna Sekeráková.

Hokej živě sleduje její jednašedesátiletý syn Michal. "Během mistrovství světa 1985 v Praze ho navštívil můj švagr a chtěl ho dotáhnout i k nám. I když měl zájem, nepustil jej kanadský trenér. Tak mu daroval hokejku," vzpomínal v deníku Nový čas Michal Sekerák, který si o finále mezi New Jersey a Anaheimem četl pouze v novinách. "V Bajerovcích nechytíme televizní signál," vysvětlil.

Reklama

Související témata: