Hlavní obsah

Rosický: Nedvěd by byl národnímu týmu platný

PRAHA

Před rokem a půl ukončil záložník Juventusu Turín Pavel Nedvěd podruhé reprezentační kariéru. S blížícím se mistrovství Evropy se však čím dál tím častěji objevují zvěsti o tom, že by mohl pětatřicetiletý fotbalista opět vyběhnout na trávník v národním dresu. Naposledy se k tomuto tématu vyjádřil nynější kapitán reprezentace Tomáš Rosický.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pavel Nedvěd (vlevo) se raduje s Tomášem Rosickým po vítězné baráži s Norskem. Archivní fotografie.

Článek

Rosický se domnívá, že má Nedvěd národnímu týmu stále co nabídnout. „Pavel by rozhodně mohl být se svými zkušenostmi velice platný,“ myslí záložník Arsenalu. „Tým by ho mohl přijmout, v tom by neměl být problém,“ připomněl Rosický skutečnost, že kvalifikací se muselo mužstvo prokousat bez Nedvěda. Bývalý kapitán reprezentace by se tak vrátil až na evropský šampionát.

„Záleží pouze na trenérovi a Pavlovi, jak se spolu domluví,“ řekl Rosický pro stránky Eurosportu. Nedvěd se již do reprezentace jednou vrátil. V srpnu 2006 podlehl naléhání trenéra Karla Brücknera a hráčů a do reprezentace se vrátil před baráží o účast na mistrovství světa v Německu. Kariéru předtím ukončil po mistrovství Evropy v roce 2004. Podruhé se s národním týmem rozloučil předloni v srpnu při přípravném utkání proti Srbsku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.