Hlavní obsah

Rozehnal: Věřím, že budu hrát pravidelně stopera

Český fotbalista David Rozehnal po přestupu do italského klubu Lazio Řím absolvoval se svými novými spoluhráči předzápasové soustředění a v lize odehrál poslední minuty duelu se Sampdorií. V rozhovoru pro Právo tedy hodnotil mimo jiné i atmosféru v Sérii A. "Proti Newcastlu se mi i atmosféra v mužstvu zdá víc přátelská," myslí sedmadvacetiletý obránce.

Článek

Jaké máte první dojmy z působení v Laziu Řím?

Zatím dobré. Absolvoval jsem ale jen předzápasové soustředění a sotva stihl poznat nové spoluhráče. K nedělnímu ligovému duelu se Sampdorií jsem nastoupil na posledních pár minut, ale jsem rád za vítězný debut.

Cítíte šanci?

Doufám, že budu hrát víc než v Newcastlu. Když za mne dali velké peníze, tak předpokládám, že šanci dostanu.

Budete hrát na oblíbeném místě stopera?

Věřím, že ano, na to si mě najali. V Anglii jsem si vyzkoušel několik postů, ale ve středu obrany mi to vyhovuje nejvíc.

Můžete nějak ohodnotit atmosféru v italské lize?

Je jiná než v Anglii. Nejhezčí bylo, když jsme po druhém gólu přeskakovali reklamy a radovali se s fanoušky. Proti Newcastlu se mi i atmosféra v mužstvu zdá víc přátelská.

Dres Lazia už před vámi oblékali Nedvěd a Poborský, připomněli vám to v klubu?

Vědí díky těm dvěma, z jaké země pocházím. Hlavně Nedvěd je tam hodně uznáván.

Co vám říká italština?

Je podobná francouzštině, tak bych s ní neměl mít problémy.

Stihl jste se v Římě už zabydlet?

Zatím bydlím v tréninkovém centru, ale v příštích dnech bych rád našel bydlení pro celou rodinu. Doufám, že zakotvíme na delší čas. V Belgii jsem byl dva roky, ve Francii také, v Anglii jen pár měsíců, už bych se chtěl usadit.

Měl jste trochu času prohlédnout si město?

Projel jsem ho v noci a viděl například osvětlené Koloseum. Bylo to úchvatné. Myslím, že v Římě se celé rodině bude líbit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.