Hlavní obsah

Sparta porazila tragický Zlín a posunula se na třetí příčku

PRAHA

Fotbalisté Sparty Praha v komorní atmosféře na pražské Letné porazili v předehrávce 13. ligového kola tragický Zlín 2:0 a minimálně do pondělí se posunuli na třetí příčku tabulky. O zásahy domácího celku se postarali kapitán Patrik Berger a útočník Slepička. Hosté na lavičce s novým koučem Stanislavem Levým prohráli i druhý zápas pod jeho vedením a krčí se na patnácté příčce.

Článek

Po vlažném začátku se do úvodní šance zápasu dostali domácí, ale proti Kuličovi, který dostal přesný pas za obranu, včas vyběhl gólman Kořínek a sparťanskou šanci zneškodnil. Po čtvrt hodině hry se do velké příležitosti dostal domácí Kladrubský, ale jeho pokus o technickou střelu nenadělal zlínskému brankáři žádné potíže.

"Před zápasem jsem hráče nabádal ke koncentrovanosti a trpělivosti. Na složitém terénu jsem chtěl po hráčích, aby často stříleli ze střední vzdálenosti. Nakonec se nám to podařilo," řekl po utkání kouč Sparty Jozef Chovanec.

Domácí si vytvořili územní převahu, což jim ovšem hosté, kteří v osmi lidech bránili na malém vápně, svou pasivitou přímo nabízeli. Další vyloženou šanci po přihrávce za obranu Zlína, kterému hra na ofsajd systém vyloženě nevycházela, zazdil ve 25. minutě Kulič. Kličku Kořínkovi ještě zvládl, ale přehodit ve skluzu bránícího Pazderu už nedokázal. O čtyři minuty později se do slibné příležitosti prodral Žůrek, ale jeho polostřela-polopřihrávka pouze projela pokutovým územím.

Skóre otevřel Berger 

Když se zlínští ubránili i šanci Kuliče a dorážejícího Vacka, šlo se do kabin za bezbrankového stavu. Ve druhém poločase zahrozili poprvé hosté, kteří svou obranu o několik metrů vytáhli a na hře to bylo hned znát, Žůrkovu střelu z úhlu však nadvakrát lapil Blažek. Po známém nedáš dostaneš udeřilo na druhé straně. Na bídnou hru se už dále nemohl dívat kapitán letenských Patrik Berger, jenž střelou z 25 metrů překonal Kořínka. "Nedokázali jsme včas vystoupit a střelu Bergera zablokovat," posteskl si trenér Zlína Stanislav Levý.

Až inkasovaná branka svěřence trenéra Stanislava Levého trochu probrala, ale dostat se na dostřel Blažkovy branky bylo pro zlínské nadále problém. Čtvrt hodiny před koncem svitla Zlínu šance na vyrovnání. Po rohovém kopu Šmahaje se k hlavičce dostal Zbožínek a jeho pokus před Blažkem ještě stihl tečovat Zúbek, letenský gólman byl však pozorný.

O minutu později si čtyři tisícovky domácích fanoušků mohli opět zakřičet gól. Po zpětné přihrávce Kuliče přesně zamířil Slepička a přidal druhou branku Sparty. "Druhá branka zápas definitivně rozhodla," doplnil Levý. V 86. minutě pálil z úhlu hostující Malár, ale Blažek ukryl jeho střelu do rukavic. V samém závěru musel Blažek nad břevno vyrážet střelu Zúbka.

Sparta Praha - Tescoma Zlín 2:0 (0:0)
Branky: 58. Berger, 76. Slepička. Rozhodčí: Makovička - Lhoták, Moudrý. ŽK: Zbožínek, Malchárek (oba Zlín). Diváci: 4410.
Sparta: Blažek - Kúdela, Voříšek, Hušek, Krob - Kušnír, Vacek (85. Pečnik), Kladrubský, Berger - Slepička (79. Došek), Kulič (90. Kadlec). Trenér: Chovanec.
Zlín: Kořínek - Malcharek, Kroča, Zbožínek, Pazdera - Zúbek - Musil (61. Vyskočil), Šmahaj, Kóňa (76. Kroupa), Bača - Žůrek (76. Malár). Trenér: Levý.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.