Hlavní obsah

Kleina reprezentační šance potěšila: Snad to neskončí jediným utkáním

Spokojený s minulou sezónou může být fotbalista Teplic Martin Klein. V Gambrinus lize vynechal jen dvě utkání, jinak se na něj mohl trenér Plíšek spolehnout. Klein se dokonce podíval do reprezentace, odehrál přípravný duel proti Maltě. "Byť to bylo přátelské utkání, člověka to potěšilo," říká stoper v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: Josef Pešout, Právo

Fotbalista Martin Klein

Článek

V minulé sezóně jste byl nejvytíženějším fotbalistou Teplic. Odehrál jste osmadvacet ligových zápasů, Pohár ČMFS a ještě jste nastoupil za reprezentaci proti Maltě. S touto bilancí můžete být spokojený...

Určitě. Důležité je, že jsem byl zdravý, zranění se mi vyhýbala. Jedinou absenci jsem měl kvůli čtyřem žlutým kartám a pak jsem chyběl až v posledním ligovém kole. Trenér mě nepostavil z obav, abych nedostal osmou žlutou, což by znamenalo trest na začátku nové sezóny. Ke změnám v obraně naštěstí nebyl důvod, celkem se nám dařilo. Snad jsem i já odváděl výkony, jaké po mě trenér chce. Myslím, že jsme měli asi nejlepší defenzivu v lize. Dostávali jsme málo gólů, Belic a Grigar často udrželi čisté konto.

Jak se vám hraje ve stoperské dvojici s Petrem Lukášem?

Jsme na sebe zvyklí, spolupráce nám nedělá problémy. Petr sice několik kol vynechal, ale dobře ho zastoupil Milan Matula.

Co říkáte s odstupem času své reprezentační premiéře?

Byť to bylo přátelské utkání, člověka to potěšilo. Pro mě byl debut motivací, aby nezůstalo jen u toho jediného střetnutí. Prošel jsem všemi mládežnickými výběry, ale start za áčko je úplně něco jiného.

Jak vidíte šanci na pokračování v národním týmu?

Nový trenér bude mít určitě svou koncepci. Mým cílem je soustředit se na výkony v lize, hrát dobře za Teplice a jestli dostanu pozvánku i někdy příště, to už nezáleží jen na mě.

Začátkem července jste oslavil 25. narozeniny, takže pár letních příprav už máte za sebou...

To ano, ve Spartě jsem začínal už v sedmnácti letech. Jsem rád, že letošní příprava není tak dlouhá jako tomu bývalo v minulosti. Pro hráče je to příjemnější. Myslím, že jsme na tom fyzicky dobře.

Uvažujete o zahraničním angažmá?

Dostat se do ciziny je asi snem každého fotbalisty. K tomu ale musí být adekvátní nabídka pro mě i pro klub. Momentálně to neřeším. Prioritní jsou dobré výkony a výsledky Teplic v domácí i Evropské lize. Věřím, že nějaká odměna v podobě zahraničí pak přijde.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.