Hlavní obsah

Nový trenér se v hecování vyžívá, vysvětluje kladenskou proměnu Holub

Postaral se o zvrat, ve který po bídném prvním poločase v kladenském táboře pomalu nikdo nevěřil. Sice se štěstím, neboť při odvážném sólu českobudějovickou obranou se k němu od Hunala míč odrazil, ale podstatné bylo, že Antonín Holub vyrovnání zařídil a Kladno tak v lize stále žije.

Článek

Trenér Procházka musel o přestávce v šatně řádit jako tisíc čertů, protože jinak si lze těžko vysvětlit proměnu, která vás ve druhé půli potkala...

Ani ne. Nadávky vzduchem nelétaly, spíše jsme se hecovali a říkali si, že musíme zkusit dát během prvních dvaceti minut gól a vyrovnat, aby se s utkáním dalo ještě něco dělat.

A vy jste ho dal. Sice se štěstím, neboť Hunal se v šestnáctce nějak podivně zamotal, na míč jste však dosáhl a Kučeru překonal.

Šťastný gól to skutečně byl, neboť balón se ke mně odrazil a já ho měl na dlouhou nohu, podstatné ale bylo, že jsem ho do sítě poslal. Šťastný gól, ale platil, navíc otočil zápas, v němž jsme nakonec získali tři moc důležité body.

Po trenérem Procházkou prožíváte neskutečnou proměnu. Porazili jste Střížkov, vyhráli nad Českými Budějovicemi, takže od čtrnácté nesestupové příčky vás dělí už jen dva body. Co s vámi nový kouč udělal?

Změna nám určitě pomohla. Hrajeme sice v obdobné sestavě a stejném rozestavení, jenže k zápasům nastupujeme mnohem více nahecovaní. V kabině je prostě daleko živěji, neboť v tom se nový trenér vyžívá, takže i motivace je mnohem větší. Má prostě jinou povahu, než jakou měl Martin Hřídel.

Před týdnem se zdála kladenská záchrana bohapustou utopií, teď už máte největší soupeře na dohled. A po dvou výhrách v řadě byste měli mít také psychicky navrch.

To určitě, dvě vítězství po sobě nám určitě pomohly. Proto zkusíme zabodovat i v příštím kole na Slavii a pak musíme porazit doma Slovácko. Naším fotbalem, ale hlavně tím, že budeme makat stejně, jako ve druhé půli proti Českým Budějovicím. Jen tak vede cesta za záchranou.

Věříte v ní? A máte spočteno, kolik bodů bude k ligovému přežití nakonec stačit?

Nám se teď bude dýchat daleko lépe než soupeřům, k nimž jsme se přiblížili na dohled a kteří z toho začnou být určitě trochu nervózní. Samozřejmě že budeme bojovat o záchranu až do konce, ale je to ještě dlouhá cesta, neboť nás čeká šest zápasů, v nichž se bude hrát o osmnáct bodů. Proto nemá smysl kalkulovat, kolik bodů bude na přežití v lize stačit, důležitější bude soustředit se na zápas, který přijde. A samozřejmě dát do něho všechno a zvítězit. Pak se v lize zachráníme.

Reklama

Související témata:
  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.