Hlavní obsah

Hokejisté Mladé Boleslavi jsou v semifinále první ligy

MLADÁ BOLESLAV

Suverénním vítězstvím 6:0 si hokejisté Mladé Boleslavi zajistili postup do semifinále první ligy přes Třebíč. Celou sérii vyhrál třetí tým základní části 4:1.

Foto: www.bkboleslav.cz

Ilustrační foto

Článek

Svěřenci Jiřího Režnara a Petra Hakena začali očekávaným tlakem, který v 6. minutě korunoval úvodní brankou Jindra. V přesilovce pak v závěru úvodního dějství dorazil puk do třebíčské sítě po Rozsívalově střele Ťupa.

Vedení favorita pojistil ve druhé části střelou mezi Růžičkovy betony z prostoru mezi kruhy Rozsíval. Vzápětí nahazoval z rohu kluziště puk Sedlák a brankář Růžička si ho srazil za svá záda.

K pátému gólu Středočechům pomohla ve třetí třetině bleskurychle využitá přesilovka, kterou už po pěti sekundách přetavil v gól Gombár. I poslední branku dali domácí v početní převaze, tentokrát k dotlačil puk do sítě Nouza. V závěru zápasu hosty oslabil Přibyl, když vrazil do jednoho z čárových rozhodčích a musel předčasně pod sprchy.

Hradec vede nad Sarezou 3:2 

Krok od semifinále jsou hokejisté Hradce Králové, kteří v neděli porazili na svém ledě ostravskou Sarezu. První branka z počátku nervózního utkání padla až v závěru úvodní třetiny, kdy se prosadil první útok domácích.

Hned na začátku druhé části využil Hradec Králové dvě přesilovky a vedl už 3:0. Hosté korigovali až pět minut před koncem brankou Svačiny. V závěru zkoušeli hru bez brankáře, ale další gól nepřidali. Hradec Králové vede v sérii 3:2, šestý zápas hostí v úterý Ostrava.

Mladá Boleslav - Třebíč 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Branky: 6. Jindra, 19. Ťupa, 26. Rozsíval, 29. Sedlák, 47. Gombár, 52. Nouza. Rozhodčí: Smeták - Kašík, Trunečka. Vyloučení: 11:10, navíc Přibyl (Třebíč) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 2600. Konečný stav série: 4:1.
Hradec Králové - Sareza Ostrava 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branky: 19. Fořt, 21. Prošek, 23. Haluza - 56. Svačina. Rozhodčí: Jebavý - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 11:13, navíc Klimek a Ovšák (oba Ostrava) 10 min. Využití: 2:0: Diváci: 5102. Stav série: 3:2.

Reklama