Hlavní obsah

Hokejisté Ústí se zbavili produktivního útočníka Ivana

ÚSTÍ NAD LABEM

Prvoligový hokejový klub Ústí nad Labem se v průběhu semifinále play-off první ligy zbavil útočníka Marka Ivana, druhého nejproduktivnějšího hráče Severočechů ze základní části. Urostlý osmadvacetiletý forvard dostal v pondělí okamžitou výpověď a chyběl v podvečerním druhém utkání série s Mladou Boleslaví.

Foto: www.hcusti.cz

Marek Ivan v dresu Ústí

Článek

Ještě v neděli přitom Ivan v ústeckém dresu nastoupil, o den později už měl ale vyklizenou skříňku a opustil stadion i město. Podle klubového manažera Davida Šaffera byly za okamžitou výpovědí sportovní důvody.

"Po konzultaci s trenérem Evanem se vedení klubu rozhodlo okamžitě ukončit Ivanovo angažmá. Důvody jsou ryze sportovní, podrobnosti jsou interní záležitostí klubu," řekl ČTK Šaffer k rozchodu s vyznavačem tvrdé hry, který patřil mezi ústeckými fanoušky k nejoblíbenějším.

Ve večerním zápase, ve kterém Lvi porazili Mladou Boleslav 4:1 a ujali se v sérii vedení 2:0, nahradil Ivana v centru útoku s křídly Mickou a Liščákem zkušený Slížek.

Zlý muž Ivan

Vítkovický odchovanec během kariéry vystřídal celou řadu angažmá. Od roku 1996 se pokoušel prosadit v zámoří, kde byl v roce 1997 draftován týmem NHL St. Louis jako 244. v pořadí. Hrál ale jen v nižších WHL a ECHL, načež se vrátil do Evropy, kde působil i v Německu, Anglii a na Slovensku. Prošel i řadou extraligových klubů, naposledy odehrál devět zápasů ve Vsetíně.

Předchází jej pověst kontroverzního hokejisty a na ledě si vysloužil označení "zlý muž". V této sezóně nasbíral v 49 zápasech 87 trestných minut, ale také 34 bodů za 15 gólů a 19 přihrávek. Lepší byl v týmu jen Tomáš Martinec (36).

Reklama