Hlavní obsah

Ústí je ve finále první ligy, Chomutov je od něj krůček

MLADÁ BOLESLAV/CHOMUTOV

Ústí nad Labem si zahraje o postup do extraligy. V semifinále druhé nejvyšší soutěže ukončilo sérii s Mladou Boleslaví v nejkratším možném termínu, ve třetím vzájemném utkání zpečetilo postup výhrou na ledě Středočechů v poměru 6:4. Hokejisté Chomutova porazili ve třetím semifinále první ligy vítěze základní části Hradec Králové 3:2 a ujali se vedení 2:1 na zápasy. Už ve čtvrtek mohou sérii ukončit a postoupit do finále, pokud znovu na domácím ledě zvítězí.

Foto: www.bkboleslav.cz

Boleslavský Pavel Zdráhal na zemi, do finále postupuje Ústí

Článek

Jako tradičně v semifinálových zápasech šli do vedení domácí. V přesilovce vybídl Ťupa ke skórování Eiselta a ten zamířil přesně do odkryté části branky. Boleslav vedení pojistila na začátku druhé části, když využil nepozornosti Přikryla Šindel a dotlačil za jeho záda střelu Eiselta. Ke snížení hostům pomohla ve 24. minutě přesilovka a přesné zakončení Houdka.

Jenže v polovině zápasu opět úřadovalo domácí přesilovkové komando. Po Ťupově střele znovu zakončil Šindel. Drama ale pokračovalo. Ve 37. minutě zasunul zpoza branky kotouč do sítě ústecký obránce Klobouček, další úder si hosté nechali na vlastní oslabení. Ve 45. minutě u tyče číhal nekrytý Hluchý a vyrovnal.

Obrat hosté dokonali v 52. minutě pro změnu v početní převaze. Střelu Grofa ještě Altrichter vyrazil, na dorážku Klimta už ale nedokázal zareagovat. Ovšem Středočeši se nevzdali, v 56. minutě si do volného prostoru najel Káňa a skvělou přihrávku Piechy proměnil ve vyrovnávací gól. Jenže v závěru domácí propásli možnost v přesilovce strhnout vedení na svou stranu. Naopak znovu v početní převaze inkasovali. Tentokrát zůstal trestuhodně volný Pazourek a při závěrečné power play pak střelou do prázdné branky rozhodl Antoš.

Chomutov je finále blíže než favorizovaný Hradec 

Domácí v první třetině soupeře přehrávali a zaslouženě se ujali dvoubrankového vedení. Nejprve Boušek z voleje zužitkoval přihrávku zpoza branky, poté v oslabení ujel Mikšovic a dělovkou do růžku překonal Hyláka. Jenže vteřinu před koncem stejné přesilovky prostřelil Toužimský od modré vše, co mu stálo v cestě, a Hradec se tak vrátil do hry.

V polovině zápasu pak Fojtík bekhendovou střelou pod horní tyč vyrovnal a začínalo se znova. Utkání už spělo k prodloužení, ale minutu a půl před koncem vystřelil po vyhraném buly Jíra naslepo na hradeckou branku a zajistil Chomutovu šťastné vítězství.

Výsledek - semifinále, 3. zápas:
Mladá Boleslav - Ústí nad Labem 4:6 (1:0, 2:2, 1:4)
Branky: 22. a 30. Šindel, 7. Eiselt, 56. Káňa - 24. Houdek, 37. Klobouček, 45. Hluchý, 52. Klimt, 58. Pazourek, 60. Antoš. Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Ritich. Vyloučení: 14:13, navíc Jindra - Jiří Kudrna, Zápotočný všichni 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 0:2. Diváci: 3800. Konečný stav série: 0:3.
Chomutov - Hradec Králové 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky: 7. Boušek, 15. Mikšovic, 59. Jíra - 16. Toužimský, 32. Fojtík. Rozhodčí: Fraňo - Kreuzer, Polónyi. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3860. Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.