Hlavní obsah

Podle střelce Jeslínka by měl Chomutov postup zvládnout

CHOMUTOV

Hokejisté Chomutova dál potvrzují, že jsou největším překvapením první ligy. Mužstvo kouče Vladimíra Kýhose se stalo postrachem všech favoritů a již v sobotu si může zajistit nečekaný postup do extraligy. Chomutov nejprve v semifinále vyřadil ambiciózní Kometu Brno, v semifinále nejlepší celek základní části Hradec Králové a ve finále vede 2:1 na zápasy nad Ústím nad Labem.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Radost hokejistů Chomutova, kteří ve třetím finálovém zápase první hokejové ligy porazili na svém ledě Ústí nad Labem.

Článek

"Je pravda, že máme mečbol, ale v sobotu nás čeká opět těžký zápas. Musíme být lepší než v pátek," uvedl útočník Jiří Charousek, který se podílel v 62. minutě na rozhodujícím gólu Michala Jeslínka. "Před finále bych nečekal, že povedeme 2:1, ale jsem za to rád. Máme před sebou dva zápasy, ve kterých to můžeme rozhodnout," řekl Charousek.

I Jeslínek si byl vědom, že Chomutov nečeká v sobotu nic jednoduchého. "Opět to bude vyrovnaný zápas a musíme hrát všichni na maximum. Je sice pravda, že poslední krok je nejtěžší, ale my máme zkušený tým, který by to měl zvládnout. Musíme za tím jít od začátku," uvedl Jeslínek.

U svého úspěchu výrazně ocenil přihrávku Charouska. "Perfektně to zatáhl, dal na na zadní tyč a já to jen tak trefil. Vůbec jsem si nebyl jistý, že to je gól. Až když diváci začali jásat, tak mi to došlo," usmíval se Jeslínek, jenž dal branku i v předešlém finálovém duelu.

Ústí litovalo špatných přesilovek 

Favorizovaní ústečtí hráči jsou krok od porážky a ukončení extraligového snu, stále však věří, že finále vyhrají. "Věříme si, že jsme schopni sérii otočit. Máme zkušené mužstvo a je vidět, že na ně máme. Jen nedáváme góly," podotkl útočník Ladislav Slížek.

Podle Jana Kloze byla příčinou páteční prohry i špatná hra v početní výhodě. "Přesilovky to rozhodly. Na začátku jsme je tlačili, měli šance, ale neprosazujeme se. Místo toho, abychom dali dva tři góly, tak inkasujeme a prohráváme," litoval Kloz, který v 11. minutě vyrovnal na 1:1.

Zatímco trenér Vladimír Evan litoval výpadku proudu v závěru třetí třetiny, podle Kloze to mužstvo moc nepoznamenalo. "Byli jsme v tlaku a mohli to rozhodnout. V kabině jsme si ale říkali, že to zvládneme a rozhodneme ještě do konce třetiny. Pak jsme ale v prodloužení udělali chybu, která se nesmí stávat, a bylo to," řekl Kloz.

Reklama

Související témata: