Hlavní obsah

Růžička má novou práci, jde do první ligy

Praha

Trenérské pozice jsou před novou sezonou obsazené, hokejový trenér Vladimír Růžička si přesto našel náplň. Bude působit v prvoligové Kadani jako konzultant, kde je trenérem a generálním manažerem klubu Petr Klíma. „Domluvili jsme se s Petrem a rozhodl jsem se, že mu pomůžu,“ řekl Sport.cz Růžička.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Růžička pomůže v Kadani.

Článek

Bývalý reprezentační kouč trénoval v uplynulých sezonách Chomutov. Poté co Piráti letos v baráži neudrželi extraligu, nedohodl se s vedením klubu na další spolupráci.

„V Kadani pomohu s tréninky. Na střídačku chodit nebudu a budoucnost neřeším," řekl také šestapadesátiletý trenér, který jako hráč i kouč slavil zlato na mistrovství světa. V Kadani bude jeho úkolem spolupracovat s trenéry A-týmu a rovněž má být každodenně přítomen na trénincích mužstva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Růžička v době, kdy trénoval chomutovské Piráty.

„Příchod Vladimíra Růžičky beru rozhodně jako přínos. Věřím a jsem přesvědčen o tom, že nám pomůže. Pro mě je to nejen dlouholetý kamarád, ale i pan trenér, který něco dokázal," prohlásil Klíma pro oficiální stránky Kadaně, která v minulém ročníku Chance ligy obsadila poslední, patnácté místo.

Růžička měl v Chomutově smlouvu na deset let, vydržel čtyři roky. „Rozhodování pro mě bylo strašně těžké, protože jsem se v Chomutově usadil a mám to tady rád. Pro mě ale bylo jednoznačnou prioritou, abychom se hned vrátili do extraligy, což vedení vidí v tuhle chvíli jinak a chce přednostně ekonomicky stabilizovat klub," uvedl Růžička v květnu pro oficiální stránky Pirátů.

Do Kadaně to bude mít z Chomutova, kde se svou přítelkyní žije, jen zhruba dvacet minut cesty. Růžička je hokejový workoholik, takže i proto kývnul na nabídku kamaráda Klímy, který je stejně jako on odchovancem Litvínova a na začátku osmdesátých let minulého století za svůj mateřský klub dvě sezony společně nastupovali.

Je jasné, že Růžička má větší trenérské ambice, takže pokud by se mu v průběhu sezony ozval některý z extraligových klubů s nabídkou, v Kadani by velmi pravděpodobně skončil a opět by se postavil na střídačku jako hlavní trenér. Tak, jak na to byl zvyklý ze Slavie, Chomutova nebo národního týmu.

Reklama

Související témata: