Hlavní obsah

Mladá Boleslav vyhrála v Hradci Králové na nájezdy

HRADEC KRÁLOVÉ

Dohrávku úvodního kola první hokejové ligy mezi Hradcem Králové a Mladou Boleslaví v pondělí rozhodla až sedmá série samostatných nájezdů. V té uspěl mladoboleslavský Eiselt a Středočeši se po zisku dvou bodů za výhru 3:2 dostali do čela západní skupiny před Chomutov.

Foto: www.hchk.cz

Hradecký Flamík (vpravo) si cosi vysvětluje s hráčem Chomutova - ilustrační fotografie.

Článek

Utkání začalo rychlou brankou hostů: už po 128 sekundách hry se v přesilovce střelou od modré trefil obránce Macháček. Domácí dokázali do přestávky vyrovnat a krátce po polovině utkání je dostal do vedení Roubík. Těsné vedení ale Hradec neudržel, deset minut před koncem třetí třetiny se mezi Hylákovy betony trefil Ivan.

V prodloužení bylo proti domácímu mužstvu nařízeno trestné střílení po zákroku na mladoboleslavského kapitána Krále. K nájezdu se postavil sám faulovaný hráč, ale v souboji jeden na jednoho neuspěl. Nakonec tak o výhře hostů rozhodlo až penaltové drama.

První liga - dohrávka 1. kola:
Hradec Králové - Mladá Boleslav 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky: 18. Fořt, 34. Roubík - 3. Macháček, 50. Ivan, rozhodující nájezd Eiselt. Rozhodčí: Fraňo - Zavřel, Svoboda. Vyloučení: 7:9, navíc Gombár (M. Boleslav) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 1687.

Reklama

Související témata: