Hlavní obsah

Kýhos odchází od hokejistů Chomutova do Komety Brno

CHOMUTOV

Trenér Vladimír Kýhos skončil u hokejistů Chomutova a povede dalšího favorita první ligy Kometu Brno. Na střídačce lídra skupiny Východ nahradí Rostislava Čadu, který v týdnu rezignoval. Severočeské mužstvo, jemuž patří druhé místo v tabulce skupiny Západ, převezme Martin Pešout. Bývalý trenér reprezentačních mládežnických výběrů přitom teprve nedávno nastoupil do funkce v konkurenční Kadani.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Radost hokejistů Chomutova - ilustrační foto

Článek

Trenér Pešout byl již v minulosti jedním z vytipovaných trenérů pro KLH Chomutov, ačkoliv podle oficiálních stránek klubu nikdo nečekal, že k jeho angažmá bude vedení klubu nuceno tak rychle.

Kýhos se rozloučil s Chomutovem v sobotním derby proti Mostu, které jeho tým vyhrál 4:1. Vedení ambiciózního celku uvedlo, že nehodlá akceptovat trenérovy přehnané finanční nároky.

Kýhosova pozice byla již v minulé sezóně nahnutá

"Nehodláme v našem klubu držet člověka, kterého více než hokej zajímají peníze," řekl novinářům předseda chomutovského představenstva Jaroslav Veverka s tím, že Kýhosova pozice byla již v minulé sezóně velmi nahnutá.

Vedení chomutovského hokeje se rovněž nechalo slyšet, že Kýhosův proklamovaný patriotismus je pouze dobrý herecký výkon.

Uvolněný post po Pešoutovi v Kadani zaujme Milan Kašpárek, současný trenér juniorů Klášterce nad Ohří.

Reklama