Hlavní obsah

Šindel rozhodl úvodní finále první ligy parádním blafákem

MLADÁ BOLESLAV

Mladý hokejový útočník Jakub Šindel zatím úspěšně zapomíná na nepovedenou extraligovou sezónu v Plzni a je díky možnosti střídavého startu jedním z tahounů Mladé Boleslavi. Svůj talent potvrdil také v prvním finálovém utkání play-off první ligy, které rozhodl v samostatných nájezdech parádním blafákem.

Článek

O radost z výhry v normální hrací době však se svými spoluhráči přišel až v 59. minutě. "Zápas jsme si úplně zbytečně zdramatizovali sami, protože po vedoucím gólu jsme jakoby přestali hrát. Byl to úplně jiný hokej než proti Brnu. Trvalo nám celý zápas, než jsme se s tím sžili. Podle mého to bude zítra jak z naší strany, tak ze strany Chomutova úplně jiný hokej," předpovídal Šindel v rozhovoru s novináři.

Mladé Boleslavi se nedařilo ani v přesilovkách, ačkoliv měla ve druhé třetině dokonce přes minutu možnost hrát v pěti proti třem. "Byla tam důležitá hlavně vhazování, která jsme absolutně nezvládali. Sedmdesát procent z nich skončilo na straně Chomutova, což rozhodovalo. Když vyhrají buly, tak hned vyhodí, a než se tam zase dostaneme... V tom to asi bylo."

Při nájezdu improvizoval

Před samostatnými nájezdy přišla dlouhá prodleva, v níž se řešilo, zda se bude upravovat led, či nikoliv. "Už jsme vychladli, ale naštěstí se to obrátilo v náš prospěch, protože jsme měli gólmana, který nechytal, takže nebyl v tempu. Horčička na druhé straně z toho tempa asi trošku vypadl a mně i Tomášovi Nouzovi se naštěstí povedl krásnej blafák," pochvaloval si Šindel.

Dvaadvacetiletý forvard vzápětí také přiznal, že při nájezdu improvizoval. "Absolutně jsem nevěděl, co mám od Horčičky čekat, protože jsem ho nikdy na nájezdy neviděl a vůbec jsem netušil, co udělá. Nejprve jsem chtěl jít do bekhendu, pak jsem viděl, že tam je náznak, že by chtěl vytáhnout hokejku, tak jsem to stáhl do forhendu a on už tam nestačil ten beton dát," popsal precizně provedené zakončení Šindel.

"Čekal jsem, že už to udržíme, ale dopadlo to pro nás nakonec dobře," pochvaloval si gólman Martin Růžička, druhý hrdina klíčových samostatných nájezdů. Mezi tyčemi nahradil v zápase výborného Filipa Šindeláře. "Že půjdu do branky, to jsem věděl, jakmile skončila třetina, neboť trenér mi řekl, ať se rozhýbu. Nijak mi to nezdůvodňoval, my už jsme tam tyto situace měli v předchozích zápasech."

Reklama

Související témata: