Hlavní obsah

Chomutov podal stížnost na řízení prvoligového hokejového finále

CHOMUTOV

Vedení prvoligového Chomutova si oficiálně stěžovalo na výkony rozhodčích v úvodních finálových zápasech první ligy proti Mladé Boleslavi. Podle severočeského klubu byly oba duely, které Středočeši na domácím ledě vyhráli, ovlivněny nesprávnými výroky rozhodčích, kteří utkání řídili.

Foto: www.hc-olomouc.cz

Hokejisté Chomutova před svou brankou

Článek

"V prvním utkání byl třicet vteřin před koncem základní hrací doby likvidačním faulem vyřazen ze hry náš nejlepší útočník Petr Domin. Před samostatnými nájezdy pak domácí cíleně zdržovali úpravu ledové plochy, aby se mohl rozcvičit jejich náhradní brankář," uvedl chomutovský klub v oficiálním prohlášení k utkání, které vedli Jan Hribik a Antonín Jeřábek.

Ve druhém duelu podle nich chyboval Vladimír Pešina, jenž zápas řídil společně s Martinem Franěm. "Rozhodoval tendenčně ve prospěch domácí Mladé Boleslavi," tvrdí představitelé Chomutova s odkazem na videorozbor situací předcházejících první a druhé brance domácích.

"První gól jsme obdrželi v oslabení po vymyšleném faulu našeho hráče. Druhou branku pak po evidentním faulu na našeho hráče přímo před zrakem rozhodčího Pešiny. Navíc tento sudí v celém utkání zcela přehlížel fauly hráčů BK Mladá Boleslav v jejich obranném pásmu," tvrdí se v prohlášení.

Chomutov požadoval pro Schnabela trest na pět plus DK

Podle Milana Jirky z Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje, který má první ligu na starosti, však zástupci Chomutova zatím podali oficiální stížnost pouze na faul Roberta Schnabela v prvním zápase. Nelíbilo se jim, že za něj domácí obránce dostal v 60. minutě trest na dvě plus deset minut a požadovali trest na pět minut a do konce utkání.

"Vše jsem si prohlédl na videozáznamu a shodl jsem se s delegátem, že udělený trest byl adekvátní," řekl Jirka. Domin musel po souboji u mantinelu podstoupit operaci ramena a klíční kosti a sezona pro něj skončila. Navíc jej čeká několikaměsíční pauza. Vážnost zranění však podle Jirky nebylo možné přímo na ledě posoudit.

Výtky k řízení druhého duelu jsou podle něj neopodstatněné. "Osobně jsem byl delegátem tohoto utkání a bylo vedeno korektně. Po jeho skončení si navíc nikdo z Chomutova na nic nestěžoval," řekl Jirka.

Reklama

Související témata: