Hlavní obsah

Boleslav je po třetí výhře nad Chomutovem krok od baráže o extraligu

CHOMUTOV

Hokejisté Chomutova ztratili ve třetím utkání finálové série proti Mladé Boleslavi vedení 5:2 a prohráli po trestných stříleních 5:6, když vítězný nájezd zaznamenal kapitán hostů Richard Král. Středočeši jsou tak už jen jedno vítězství od postupu do baráže o extraligu. Mladoboleslavští smazali vedení domácích třemi brankami v posledních sedmi minutách, hattrickem se blýsknul hostující útočník Tomáš Nouza.

Článek

V úvodu prvního dějství si vytvořila tlak Sýkorova hostující formace, ale kombinace v útočném pásmu brankou neskončily. V zápětí zahrozilo na druhé straně po střele obránce Vojtěcha Kloze, ale Taušova dorážka Cháberu v brance Boleslavi nepřekvapila. V páté minutě však již mohl vyprodaný sedmitisícový stadión slavit. Milan Kostourek vybruslil před hostující svatyni a procpal kotouč pod Cháberovými betony.

O několik vteřin později zapomněla domácí obrana na Jakuba Šindela, jenž se prodral před Horčičku, ale domácí gólman vyrazil střelu pravým betonem. Vysoké tempo pokračovalo šancí Chomutova poté, co Mikšovic přihrál na volného Radka Šípa. Kapitánovi Severočechů ovšem v rozhodující chvíli puk přeskočil hokejku.

HOKEJ ON-LINE NA SPORT.CZ
1. liga:Finále: Chomutov - Mladá Boleslav

V osmé minutě slavili domácí podruhé. Michal Jeslínek našel v přesilové hře volného Jaroslava Haška, který přehodil levý beton mladoboleslavského brankáře. Aktivně hrající domácí však o minutu později zapomněli na volného Jakuba Šindela, který operoval za Horčičkovou bránou a rychlým vyjetím zasunul k pravé tyčce a snížil na 1:2. Tento stav vydržel až do konce třetiny, přestože nejprve Král nevyužil chybu chomutovské obrany a Kolafovu střelu lapil Hročička do hrudi.

Domácí vedli už o tři branky

Hned v první minutě druhé části udeřili domácí, když se v pokračující přesilové hře prosadil před brankovištěm Jakub Trefný a poslal Severočechy do dvoubrankového vedení. Početní výhodu si poté zahrála také Mladá Boleslav. Nejprve ujel v oslabení Polanský, jeho blafák do bekhendu si Chábera pohlídal levým betonem. Potrestání na sebe nenechalo dlouho čekat. Z brejku se prosadila dvojice Král s Nouzou. Druhý jmenovaný po asistenci hostujícího kapitána snížil střelou do protisměru.

Chomutov inkasovaná branka neodradila v náporu, který přetavil ve 24. minutě tečí do horního rohu branky Jaroslav Hašek a vrátil domácím dvoubrankové vedení. O tři minutu později měl na hokejce další gól Chomutova Ladislav Boušek, jeho střelu z mezikruží však Chábera vykryl tělem. Hosté zahrozili v zápětí, ale volného Boháče vychytal Horčička rozklekem. Další šanci si vypracovali ve 35. minutě opět domácí. V přesilové hře našel Boušek mezi kruhy volného Šípa, ale jeho střelu hostující gólman rychlým přesunem pokryl.

Velká příležitost ke snížení stavu se naskytla hostům od osmatřicáté minuty. Po vražení Tauše na Lukáče u hrazení obdržel chomutovský bek pětiminutový trest. O svou výhodu se však Boleslav připravila sama svou nedisciplinovaností, když hrála v šesti mužích v poli a šla pykat na dvě minuty.

Ve třetí části pokračovala přesilová hra Mladé Boleslavi dvěma minutami, ale z náporu vytěžili hosté pouze střely do připraveného Horčičky. Nápor Středočechů pokračoval i po skončení početní výhody. Sýkora se prodral až před branku, avšak domácí gólman zhatil jeho plán pravým betonem. Domácí zahrozili ve 45. minutě a hned z toho byla pátá branka v Cháberově síti. Martin Heinisch z pravého mezikruží trefil přesně levý horní růžek branky. O čtyři minuty později domácí orazítkovali po dorážce Charouska tyčku.

Po té hostům naskytla výhoda přesilové hry pět proti třem, v níž snížil na 3:5 po pohledné kombinaci Tomáš Kolafa. o zdramatizování výsledku se postaral v 57. minutě Šebesta a noční můru pro vyprodaný stadión znamenalo srovnání o dvě minuty později. Trestuhodně osamocaný Tomáš Nouza dovršil hattrick střelou z mezikruží do levého horního rohu branky.

Velkých šancí na obou stranách byli svědky fanoušci ve druhé minutě prodloužení, když nejprve Klozovu střelu lapil Chábera a v zápětí ve stoprocentní šanci nedal z mezikruží Nouza. Chomutov dostal ve třetí minutě početní výhodu čtyř proti třem. Ta však trvala jen deset sekund a gól z ní Severočeši nevytěžili. V prodloužení již branka nepadla a zápas podruhé dospěl do samostatných nájezdů. i tentokrát měli více klidu na holích hostující hráči. Po vítězné trefě kapitána Richarda Krále si připsali třetí výhru a ve čtvrtém utkání, které je na programu v neděli opět na ČEZ stadiónu v Chomutově, mohou rozhodnout o postupu do baráže o extraligu proti Ústeckým Lvům.

První hokejová liga - finále:
Chomutov - Mladá Boleslav 5:6 po sam. nájezdech (2:1, 2:1, 1:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Kostourek, 8. Hašek (Jeslínek, Šíp), 21. Trefný (Kostourek, Jíra), 26. Hašek (Ťupa), 45. Heinisch (Jíra, Ťupa) - 9. Nouza (Král, Gombár), 24. Nouza (Král), 54. Kolafa (Lukáč, Šebesta), 57. Šebesta (T. Sýkora), 59. Nouza (Gombár), rozhodující nájezd Král. Rozhodčí: Šindler, Šír - Kis, Padevět. Vyloučení: 6:10, navíc Tauš 5 min. a do konce utkání - Schnabel 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 7000 (vyprodáno).
STAV SÉRIE: 0:3.

Reklama

Související témata: