Hlavní obsah

Útočník Novák zůstává v prvoligovém Ústí nad Labem

ÚSTÍ NAD LABEM

Čtyřiatřicetiletý útočník Václav Novák bude nadále oblékat dres hokejistů Ústí nad Labem. ČTK to v pátek potvrdil generální manažer klubu Robert Kysela. Podle něj se bývalý hráč Sparty, Liberce či Omsku upsal severočeskému klubu na další rok.

Článek

V minulé sezóně se Novák po svém příchodu do Ústí v průběhu extraligy stal kapitánem týmu, ale byl také jedním z hráčů, které během neúspěšné baráže s Mladou Boleslaví poslal bývalý generální manažer David Šaffer na předčasnou dovolenou.

Po sestupu zpět do první ligy rozhodl nový majoritní vlastník ústeckého klubu Oleofin a.s. společně s dalšími akcionáři o snížení platů hráčů. Zatímco olympijský vítěz z Nagana útočník Jan Čaloun s novými podmínkami souhlasil, Novák byl jedním ze sedmi ústeckých hokejistů, kteří koncem července odmítli dodatky smluv o snížení platů podepsat.

Nakonec se však Ústí dohodlo nejen s ním, ale také s obráncem Romanem Němečkem a Jiřím Zemanem. Trojice František Mrázek, Adam Šaffer a Daniel Zápotočný nabízené podmínky odmítla. Zápotočný odchází do druholigového Děčína, oba vyřazení útočníci si hledají angažmá.

Smlouvu v Ústí neprodloužil ani slovenský útočník Rastislav Špirko, jeden z nejlepších hráčů týmu v minulé sezóně. "Chceme Špirka udržet, ale chce probojovat do kádru slovenské reprezentace a hrát extraligu. Stále jednáme," řekl Kysela.

Reklama