Hlavní obsah

Kometa dočasně odvrátila hrozbu zániku hokeje v Brně

BRNO

Vedení prvoligové Komety Brno se dohodlo na podmínkách pronájmu haly Rondo a dočasně odvrátilo hrozbu odchodu hokeje z moravské metropole. V neděli podepsaná smlouva podle majoritního vlastníka Komety Libora Zábranského garantuje klubu plnění úlohy hlavního pořadatele při všech domácích utkáních pro sezónu 2008/09.

Foto: Jaroslav Houštecký/www.bkboleslav.cz

Fanoušci Komety Brno - ilustrační foto

Článek

Zábranský to uvedl na klubovém webu s tím, že působení Komety v Rondu je zajištěno do dubna, potom přijdou na řadu další jednání.

Zábranský v týdnu nevyloučil odchod z Brna kvůli sporu, jehož jádrem bylo provozování bufetu s občerstvením při mistrovských zápasech. Jeho majitel čepoval nepovolené jedenáctistupňové pivo a prodával nápoje v plastových lahvích, které fanoušci házeli na led. Za to platila Kometa pokuty.

"Vyřešili jsme sice dočasně naši situaci, jde nám ale o delší budoucnost. Chtěli bychom dostat halu Rondo do svého užívání. Stejně, jako užívají baseballisté nebo fotbalisté své městské stadiony," uvedl Zábranský.

Veřejná diskuze

Na webu v neděli vyzval fanoušky, aby upustili od pondělní protestní akce. Příznivci Komety se totiž chystají na "Pochod Brnem na podporu hokeje v moravské metropoli." Cílem je podle předsedy fanklubu Tomáše Kundráta upozornit na nedostatečnou aktivitu městských radních při podpoře hokeje i dalších sportů.

"Nejedná se o protestní akci, žádáme ale veřejnou diskuzi, zviditelnění problému a konkrétní návrhy jak situaci řešit. Pochod by měl proběhnout v naprostém klidu," řekl ČTK Kundrát, který očekává zhruba tisícovku účastníků. Akce má začít v 15:00 na Moravském náměstí.

Prvoligová Kometa má momentálně jednu z největších návštěvností v České republice. Na letní přípravné zápasy chodí v průměru přes tři tisíce diváků. Množství fanoušků pojede také v úterý do Znojma povzbudit Kometu ve finále Tipsport Cupu.

Reklama