Hlavní obsah

Hokejisté Ústí porazili Vrchlabí a vedou první ligu

PRAHA

Hokejisté Ústí nad Labem vyhráli v předehrávce 21. kola přímý souboj s Vrchlabím o vedení v tabulce. Slovan zvítězil 1:0 díky brance osmatřicetiletého Iva Proroka. Ústí vede o dva body před Kometou a Vrchlabím, brněnský tým má ovšem zápas k dobru.

Článek

Hokejisté Ústí nastoupili bez slovenských reprezentantů Špirka a Šagáta, kteří startují na Německém poháru, a také bez zdravotně indisponovaných Mikulíka a brankáře Salfického, jehož opět nahradil kladenský Orct. Ústečtí byli od úvodu útočnější a v 15. minutě se vyznamenal brankář hostů Štůrala po dorážce Pazourka a vzápětí mířil těsně vedle branky Sklenička.

Také druhé dějství začali lépe domácí. Na začátku 25. minuty přivedl Ústí do vedení Prorok svým prvním ligovým gólem v dresu Severočechů. Bývalý reprezentant dorazil puk do branky po předchozí střele Heřmana. O tři minuty později nevyužil dobrou šanci domácí Janků. Pak se zapotil Orct po střelách Roda a Becka. Štůrala si poradil s pokusem Dragouna. V závěrečné části zápasu se domácí často bránili jen vyhazováním puku přes celé kluziště. V poslední minutě se hráči Vrchlabí neúspěšně pokusili o hru bez brankáře a Ústí hubený náskok udrželo.

Po čtyřech zápasech se dočkala vítězství Poruba, jež porazila 4:3 Beroun. Po krásných akcích, které bavily diváky, vedla po dvaceti minutách po brankách Červenky, Kotáska a Klimka již 3:0. Hosté nestíhali a působili velmi ospalým dojmem. Když pak přidal ve 26. minutě čtvrtou branku dnes hodně aktivní Kvapil, tak asi jen málokdo tušil, že by ještě mohlo nastat drama. K tomu však došlo. Berounští se dostali dvěma rychlými brankami do kontaktu, navíc začali lépe bruslit a druhá polovina zápasu tak byla zcela vyrovnanou partií. V závěrečné třetině dokonce hosté snížili na rozdíl jednoho gólu, ale domácí si své těsné vedení dokázali pohlídat.

První hokejová liga - 21. kolo:
Ústí nad Labem - Vrchlabí 1:0 (0:0, 1:0, 0:0).
Branka: 25. Prorok. Rozhodčí: Smitka - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 6:8. Bez využití. Diváci: 3417.
Poruba - Beroun 4:3 (3:0, 1:2, 0:1)
Branky: 2. Červenka, 7. Kotásek, 15. Klimek, 26. Kvapil - 35. a 48. Kubica, 33. Frolík. Rozhodčí: Kočí - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 420.

Reklama