Hlavní obsah

V semifinále první ligy se zkříží cesty dvou favoritů Brna a Chomutova

PRAHA

V semifinále play-off první ligy čeká na fanoušky pikantní souboj dvou favoritů na postup do extraligy. Brněnská Kometa přivítá ve čtvrtek na svém stadiónu Chomutov. Souboj druhého s třetím týmem po základní části slibuje napínavou podívanou. Snažší cestu do finále přychystaly vyřazovací boje pro Ústecké Lvy, kteří změří síly s Hradcem Králové. Semifinále se hraje na čtyři vítězné zápasy.

Foto: Michal Eger/www.hc-kometa.cz

Radost hokejistů Komety Brno

Článek

O mnoho těžší práce čeká hokejisty Brna a Chomutova, kteří se spolu popasují ve druhém semifinále. Kometa dokázala Severočechy v základní části čtyřikrát porazit a psychická výhoda by tedy mohla být na její straně. "Série nebude jednoduchá, ale věřím v náš postup, jinak by nemělo smysl dělat hokej," řekl Sport.cz generální manažer Komety Libor Zábranský, jehož celek zvládl čtvrtfinále s Olomoucí 4:0 na zápasy.

"Rozhodovat budou brankáři a domácí prostředí," myslí si Zábranský. "Máme lepší mužstvo, zázemí a fanoušky," hlásí před první duelem semifinále šéf moravského klubu. "A také jednoho z nejlepších brankářů v první lize," dodal na adresu gólmana Alexandra Hyláka, jenž by měl být spolu s bouřlivým publikem podle Zábranského hlavním klíčem k postupu do finále.

Chomutov by rád i přesto v Brně vybojoval minimálně jedno vítězství. "Uvědomujeme si, že Kometa má výhodu domácího prostředí a fanoušci ji poženou dopředu a vytvoří úžasnou kulisu, ale my se s tím chceme vyrovnat a nedáme jim nic zadarmo," uvedl manažer chomutovského klubu Milan Vacke pro Sport.cz. "Do Brna jedeme minimálně jednou zvítězit," vzkazuje šéf Severočechů. "Očekáváme, že postoupíme my," hlásí Vacke. Chomutov postoupil do bojů o finále přes Jihlavu v poměru 4:0 na zápasy.

Ústečtí Lvi změří síly s Hradcem

Vedoucí tým po základní části Ústí nad Labem si vybojoval právo začínat série play-off až do finále první ligy na svém stadiónu. V boji o návrat do extraligy musí Lvi postoupit nejprve přes Hradec Králové. V nohách mají Východočeši o jedno utkání více než ústecký Slovan, který si poradil s Benátkami nad Jizerou 4:1 na zápasy. "Odvedli jsme kolektivní výkon," pochvaloval si útočníku Slovanu Rastislav Špirko na oficiálních stránkách klubu po zvládnuté sérii s nováčkem první ligy.

V základní části se Lvi střetli s Hradcem dvakrát. Nejprve zvítězil Slovan na východě Čech 4:2, poté si odvezli Energetici z ústeckého ledu vítězství 4:3. "Ústí je hodně zkušené mužstvo. V sezóně jsme je jednou porazili, takže se nimi dá hrát," nebojí se hradecký útočník Vladislav Koutský. "Do série nemůžeme jít s tím, že máme splněno," řekl na oficiálních stránkách mužstva. "Sezóna ještě nekončí. Semifinále jsme už hráli, tak proč nezkusit i něco dalšího," věří svému týmu Koutský.

První dva zápasy semifinálových sérií se hrají ve čtvrtek a v pátek na ledě Brna a Ústí. Série se poté přesouvá do Chomutova respetive Hradce Králové, kde bude buly vhozeno v pondělí a v úterý.

Reklama

Související témata: