Hlavní obsah

Hokejisté Chomutova a Hradce Králové vyhráli v play-off podruhé

PRAHA

Hokejisté Chomutova a Hradce Králové využili domácího prostředí v semifinále play-off první ligy k druhým výhrám a dostali v se v sériích na čtyři vítězství shodně do vedení 2:1 na zápasy. Chomutov dnes deklasoval 5:1 brněnskou Kometu, Hradec zdolal 2:0 vítěze základní části Ústí nad Labem.

Foto: Vladimír Borgula

Radost hokejistů Chomutova

Článek

V chomutovské sestavě poprvé nastoupil třinecký útočník Květoň a uvedl se tak, jak se na střelce jeho kvalit sluší - ve 20. minutě prostřelil houštinu těl před Hylákem a uzavřel tak pro domácí třetinu z kategorie snů. Směrem k vítězství se domácí vydali už v 50. sekundě, kdy se před brněnskou branku protlačil Eiselt a zblízka Hyláka překonal poprvé. Podruhé se to povedlo důraznému Dominovi v 17. minutě.

V soustředěném výkonu Chomutov pokračoval i po přestávce, během které Hyláka v brněnské bráně vystřídal Horčička. Toho hned ve 25. minutě překvapil přízemní střelou z úhlu Eiselt a na 5:0 zaokrouhlil ještě před polovinou zápasu Hlinka. Tentýž hráč pak ještě ve 37. minutě neproměnil trestné střílení. Vzápětí se ke slovu dostali i hosté, osamocený Sedlák měl před bránou dost času, aby si vychutnal oporu v domácí bráně Hanuljaka. Domácí se pak soustředili na udržení náskoku a pozornou obranou se jim to bez výraznějšího úsilí povedlo.

"Domácí nás předčili naprosto ve všem, ve větším nasazením i bojovností," uznal po utkání trenér Komety Vladimír Kýhos, jenž do Brna odešel loni v lednu právě z Chomutova.

V Hradci Králové padaly branky jen ve druhé třetině, kdy se trefili domácí útočníci Fořt a Koudelka. Ve zbytku utkání držel Východočechy vynikající brankář Koutský, díky němuž domácí získali v sérii s favoritem druhé vítězství.

Semifinále play off první hokejové ligy - 3. zápasy:
Hradec Králové - Ústí nad Labem 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Branky: 34. Fořt, 39. Koudelka. Rozhodčí: Blecha, Jeřábek - Padevět, Prchal. Vyloučení: 3:7, navíc Němeček (Ústí) 10 min. Bez využití. Diváci: 5012. Stav série: 2:1.
Chomutov - Kometa Brno 5:1 (3:0, 2:1, 0:0)
Branky: 1. a 25. Eiselt, 17. Domin, 20. Květoň, 29. Hlinka - 38. Sedlák. Rozhodčí: Lacina, Souček - Štofa, Beneš. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 4523. Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata: