Hlavní obsah

Brankář Chomutova Hanuljak: Věřím, že postoupíme do finále

Sedmý rozhodující zápas mezi Kometou Brno a Chomutovem bude muset rozhodnout o druhém finalistovi první hokejové ligy. Chomutov nezvládl poslední duel na domácím ledě a prohrál na nájezdy. Netrefil se ani jeden z jeho střelců, zatímco o výhře Brna rozhodl Kántor. "Udělal to dobře. Nepovedlo se mi vytlačit jej ze střeleckého úhlu," litoval chomutovský brankář Miroslav Hanuljak.

Článek

Chomutovští hokejisté prohráli šestý zápas semifinále 1:2 po samostatných nájezdech, stav série je 3:3. Jak jste viděl nedělní zápas?

Čekal jsem, že to bude vyrovnané utkání, v němž budou rozhodovat maličkosti. Přesně tak to dopadlo. Snažil jsem se soustředit, i když se třeba dlouho nehrálo před naší brankou. V prodloužení jsme měli spoustu šancí. Většina z šesti tisíc diváků nás hnala dopředu, ale bohužel jsme ten potřebný vítězný gól nedali.

Jak jste prožíval samostatné nájezdy?

Škoda, že jsme neproměnili ani jeden ze tři pokusů. U Brna se trefil Kántor. Udělal to dobře. Chtěl jsem ho vytlačit ze střeleckého úhlu, což se mi nepovedlo.

Nálada v kabině po porážce?

Není moc valná, když se prohrálo. Mohli jsme ten rozhodující krok udělat doma a chyběl nám k tomu kousek. Série s Brnem je ale nesmírně dramatická a ještě není konec.

Co očekáváte od rozhodujícího sedmého duelu v úterý v Brně?

Doufám, že vyhrajeme a postoupíme do finále, i když to bude moc těžké. Musíme se znovu nachystat na pekelné prostředí v brněnské hale. Když vydržíme nějakou dobu bez inkasovaného gólu, Kometa třeba znervózní a mohlo by to pro nás dobře dopadnout. Pro gólmany to bude nápor na psychiku.

Reklama

Související témata: