Hlavní obsah

Trenér Pešout na lavičce Chomutova skončil

PRAHA/CHOMUTOV

Chomutov se před sezónou netajil tím, že by rád postoupil do extraligy, ale jeho cesta skončila již v semifinále play-off první ligy. Hokejový neúspěch tak odnesl hlavní trenér Martin Pešout, jehož odvolání ve středu potvrdil na oficiálních stránkách severočeského klubu generální manažer Milan Vacke.

Foto: Zdeněk Špinka/www.klhchomutov.cz

Hokejisté Chomutova - ilustrační fotografie

Článek

"Celkově musíme tuto sezónu hodnotit jako neúspěšnou," řekl na chomutovském webu manažer chomutovského klubu Milan Vacke. "Trenér Martin Pešout u A mužstva skončil. Jméno nového kouče bude zveřejněno co nejdříve. Momentálně ještě vedeme několik jednání," potvrdil Vacke.

Tým, který se před sezónou netajil ambicemi na postup do nejvyšší soutěže, vyřadila v semifinále brněnská Kometa 4:3 na zápasy a sen se pro Chomutov rozplynul. "Vítězství Brna v sedmém utkání bylo bohužel naprosto zasloužené. Problém byl v hlavách hráčů, psychicky jsme duel nezvládli," litoval Vacke.

Kromě postu hlavního trenéra došlo v klubu ke změně na pozici sportovního manažera a šéfa mládežnických týmů, kterého doposud vykonával Milan Kašpárek. "Bude vykonávat pro klub funkci skauta, který bude vytipovávat především mladé hráče," vysvětlil Vacke.

Složení kádru pro nadcházející sezónu se bude podle Vackeho odvíjet od toho, zda se podaří Chomutovu odkoupit extraligovou licenci od Znojma. "Nejpozději do neděle 5. dubna by ze strany Znojma mělo padnout rozhodnutí. Zájem o licenci máme a svoji nabídku jsme panu Vlasákovi předložili. Do té doby na otázku kádru nemám odpověď," sdělil Vacke.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.