Hlavní obsah

Hradecká radnice získala dalších 40 procent v hokejovém klubu

HRADEC KRÁLOVÉ

Extraligový klub Eaton Pardubice v pondělí za 6,5 miliónu korun prodal královéhradecké radnici 40 procent akcií hokejového klubu VCES Hradec Králové. Hradecká radnice po této transakci vlastní 91 procent akcií prvoligového klubu a chce začít hledat strategického partnera. ČTK o tom informoval marketingový manažer hradeckého celku Daniel Višňák.

Článek

Hradecká radnice koupila podíl Pardubic proto, aby jej mohla nabídnout novému strategickému partnerovi, s kterým by se klub mohl probojovat do extraligy. "Je utopií si představovat, že by město bylo schopno zaplatit nejen postup do nejvyšší hokejové soutěže, ale i v ní klub několik let udržet," uvedl předseda představenstva HC VCES a náměstek hradeckého primátora Martin Soukup. Připustil, že při případném příchodu nového partnera do klubu může v budoucnu dojít například k přejmenování klubu i hokejové haly.

S odkupem podílu již na konci června souhlasili hradečtí zastupitelé. Pardubický hokejový klub podnikatele Romana Šmidberského původně za akcie požadoval osm milionů korun, i při nižší ceně však na prodeji vydělá. V roce 2000 totiž pardubický klub za dvoupětinový podíl v hradeckém hokeji zaplatil 400 000 korun. Zbývajících devět procent akcií drží občanské sdružení HC Lev Hradec Králové.

Náměstek Soukup uvedl, že spolupráci s pardubickým klubem považuje za velmi úspěšnou. "Na začátku hrozilo, že hokej v našem městě zanikne, ovšem dnes je hradecký hokejový klub pravidelným účastníkem play off první hokejové ligy, kde si již vybudoval své stálé místo," uvedl Soukup.

Nový partner, který by mohl získat i majoritu, by měl klubu ročně přinést minimálně 30 miliónů korun. Současný roční rozpočet klubu je 25 miliónů, z nichž polovinu platí město a zbytek ostatní partneři.

Reklama

Související témata: