Hlavní obsah

Třebíč nechce hrát pouze o záchranu

TŘEBÍČ

Bojovat v klidném středu tabulky si dali před nadcházející prvoligovou sezónou za cíl hokejisté Horácké Slavie Třebíč. Ty povede nový trenér Jaromír Šindel, jenž je současně koučem reprezentační dvacítky. Hned na úvod soutěže čeká Třebíč těžký los v podobě dvou derby s celky z Vysočiny. V sobotu zahájí soutěž v Jihlavě s Duklou a ve středu přivítají Havlíčkův Brod.

Foto: BK Mladá Boleslav

Jaromír Šindel vede vedle prvoligové Třebíče také reprezentaci do 20 let.

Článek

"Nechceme zažít loňskou sezónu, kdy se do poslední chvíle bojovalo o záchranu a bylo velice těžké soutěž udržet," uvedl Šindel, jenž do Třebíče zamířil v květnu z Mladé Boleslavi. Kouč považuje současný tým oproti minulému ročníku za kvalitnější a herně vyzrálejší.

V přípravě ale Třebíč dosahovala střídavých výsledků. Horácká Slavia například porazila Havlíčkův Brod vysoko 6:0, ale hned v dalším utkání prohrála v Olomouci 2:6. "Kádr podařilo vhodně doplnit, abychom šli jinou cestou než před rokem," tvrdí Šindel.

Hlavní oporou Třebíče bude kladenský brankář Jakub Lev. Do Třebíče zamířilo v letní přestávce hodně mladíků, věkový průměr týmu je necelých 23 let. Poslední posilou je obránce dvacítky Jakub Kania, kterého těsně před zahájením extraligy uvolnil Třinec.

Reklama

Související témata: