Hlavní obsah

Chomutov zůstává vládcem první hokejové ligy

CHOMUTOV

Vládcem první hokejové ligy zůstává celek KLH Chomutov, který kráčí neohroženě soutěží a vede už se čtyřbodovým náskokem. Nezastavil ho ani severočeský rival z Ústí nad Labem. V regionálním derby šlo o to, který z dosud neporažených týmů poprvé klopýtne. Sobotní zápas měl tím patřičný náboj.

Foto: Vladimír Borgula

Hokejisté Chomutova ovládli severočeské derby proti Ústí

Článek

„Chvíli jsme se oťukávali, co a jak. Pak jsme dali dva góly a od toho se odvíjel celý scénář,“ pustil se do hodnocení vítězství 6:3 chomutovský útočník Radek Duda. „Ústí muselo hru otevřít a snažit se hrát hokej. To byla voda na náš mlýn. Při hře čtyři na čtyři jsme odskočili na 4:1 a pak jsme vedli 6:1. Bylo rozhodnuto, protože takový vývoj by zamával s každým týmem, nejen s Ústím. Zápas jsem si užíval v pěkné kulise,“ líčil nejproduktivnější hráč soutěže.

Chomutovská série čítá jedenáct vítězných zápasů v řadě. „Je to výzva i pro naše soupeře, kteří budou chtít nás jako první porazit. Ale jen dobře, protože potřebujeme být pod tlakem, abychom se naučili hrát těžká střetnutí,“ zamýšlel se Duda.

První gól domácích vstřelil Milan Kraft: „Poslouchali jsme rady trenéra, který nás upozorňoval, že Ústí je jedním z nejkvalitnějších soupeřů v první lize. Ani za stavu 2:1 jsme se nepoložili a směřovali jsme za svým cílem. Emoce šly stranou. Pokud jde o naše cíle, tak ty jsou v soutěži jen nejvyšší.“

Trochta dal dva góly

Dvěma góly přispěl k vítězství Chomutova slovenský útočník Martin Trochta. „Nejdůležitější je, že jsme vyhráli nad soupeřem, kterým nám dýchal na záda. Dobře jsme bruslili, hráli jsme zodpovědně zezadu, dostávali jsme se do brejků a proměňovali jsme šance. Za stavu 6:3 jsme museli ještě zabojovat, abychom uhájili tři body,“ líčil forvard.

„Čekali jsme, že Ústí bude hlídat naši první formaci. A tak jsme ofenzivní sílu rozložili i na další řady a vyšlo to,“ připomněl Trochta, který se v Chomutově cítí po příchodu z Dukly Trenčín velmi dobře. „Po sportovní stránce je všechno na vysoké úrovni a doufám, že tady zůstanu co nejdéle,“ pokýval hlavou.

Ústecké zklamání

Zklamání panovalo na ústecké straně. „Dostali jsme na frak a musíme se z toho poučit,“ pokrčil rameny kapitán mužstva Jan Klobouček. „Největším problémem byla obranná hra. Nepomohli jsme si v defenzivě. Chomutovští si plnili, co chtěli. Byli zatažení a chodili do brejků dva na jednoho, tři na dva. To, že jsme nebyli kompletní, nemělo na náš výkon žádný vliv. Měli jsme to uhrát i v daném složení,“ rozebíral obránce.

Reklama

Související témata: